Sayfalar

29 Eylül 2012 Cumartesi

SİNİ KEBABI,TEPSİ KEBABI,HATAY KEBABI




MERHABALAR
İlk kez yaptım ama galiba sıklıkla yapmam gerekecek:) öylesine lezzetli,öylesine harika ki insanda bağımlılık yapacak gibi:)
elbette hatay'da ki orijinali gibi değildir ama ev ortamında ancak bu kadar lezzetli bir kebap olabilir:)
yarım kg kıyma,
1 adet soğan,
3 diş sarımsak,
maydanoz,
tuz,
karabiber,
kimyon,
az zeytinyağı,
üstüne:
2 adet domates,
8-10 adet yeşil biber
ben( ellerim rahatsız olduğu için)tüm malzemeleri büyük rondoda karıştırdım,yuvarlak tepsiyi az zeytinyağı ile yağlayıp kıyma harcını yerleştirdim,üstüne dilimleyip az zeytinyağı ve tuz ile karıştırdığım(yanmasın diye) domatesleri ve biberleri de yerleştirdim,250 c ısıttığım fırında pişene kadar tuttum
bu arada evi inanılmaz güzel kokular sardı

38 yorum:

  1. Nefiss gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sayın fuat gencal;
    merhabalar,teşekkür ederim,lezzeti de çok mükemmeldi:)

    YanıtlaSil
  3. sevgili canan demirbağ;
    çok teşekkür ederim,sağolun,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık nefis görünüyor.. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. kolay ve guzel bir tarif. tesekkurler canim bizimle paylasdigin icin.

    YanıtlaSil
  6. sevgili sihirliparmaklar emel;
    çok teşekkür ederim:)
    sevgili icetea;
    gerçekten kolay ve leziz bir tarif:) rica ederim
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,öyle lezzetli ki tek kelime ile harika

    YanıtlaSil
  8. Görünümü şahane tarifini okudum tam benlik pratik .Eminim lezzetide harikadır.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. SEVGİLİ SUGİBİ;
    TEŞEKKÜRLER,ÇOK GÜZELDİ DEĞİL Mİ?
    SEVGİLİ VİŞNAP;
    EVET TARİFİ OLDUKÇA PRATİK:) LEZZET GARANTİLİ:)
    SELAMLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Bu nekadar güzel bir yemek böyle..

    YanıtlaSil
  11. Harika, istah kabartan bir görüntü.

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle gzel olmuştur görünümü kadar ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  13. Arkadasim harika gozukuyor. Eline saglik olsun. Ben bir turlu tutturamadim iyi mi/
    Artik bu defa adresim belli .Alip tarifi bire bir uygulayacagim..
    Eline saglik olsun canim..

    YanıtlaSil
  14. ablacığım süper görünüyor ellerine sağlık.Bayıldım doğrusu en yakın zamanda yapmalı..Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  15. offf ne kadar güzel fotolardan alıp alıp yiyesim var nefiiisss

    YanıtlaSil
  16. Bir kere bende yapmıştım.Gerçekten çok güzel oluyor...Çok cici bir blogunuz var..Banada beklerim

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık canım ben hatay antakyada oturuyorum. tarifi tam vermişsiniz ,herkes bu taifi veriyor ama hep eksik birşeyler olyordu ilk defa tarifimizi doğru veren birini gördüm eliniz dert görmesin.nefis olmuş

    YanıtlaSil
  18. sevgili haticemutfakta;
    teşekkür ederim,gerçekten güzel ve leziz bir yemek:)
    sevgili haticemungan;
    iştah kabartan:))) teşekkürler
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  19. sevgili gülten güloanne;
    gerçekten çok güzel bir yemek kebap oldu:)
    sevgili mutfakdili,
    en kısa zamanda denemeni tavsiye ederim
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bir görüntü, kebabın hası olmuş :))Ellerine canına sağlık ablam...

    YanıtlaSil
  21. sevgili merhaba;
    aaa bayılma bayılma:) en kısa zamanda yapar afiyetle yersin inşallah:)
    sevgili mine;
    :)))))))))) teşekkürler
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  22. sevgili kıvırcıkbayan fatoş;
    blogumu beğenmene sevindim,ziyaretine gelirim hemen
    sevgili gelinsepeti,
    bu yorum beni nasıl mutlu etti bir bilseniz:)) çok teşekkür ederim,çünkü ilk kez yaptım ve doğru şekilde yapmışım:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Tek kelimeyle muhteşem olmuş ellerin dert görmesin Feroş sultan şifa olsun bende bu şekilde yapıyorum bizimkiler çok seviyor ama sıcak sıcak hemen hüplettikleri için resim çekmeye fırsat olmadı hala defalarca yaptığım halde:) Oğlum bu yemeği fırında görünce başında bekler pişince de tepsiyi alıp sofraya hemen oturur dayanamaz:))

    YanıtlaSil
  24. sevgili tatlıdantuzluya;
    kebabın hası:))) teşekkür ederim
    sevgili aynur;
    çok iyi yapıyorlar, zaten sıcakken nefis oluyor:)ağızlarının tadını biliyorlar:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  25. of of of muhteşem görünüyor..hemen denemek lazım..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. slm tarifiniz icin cokk teşekkürler ellerinşze sağlık benim eşim hataylı ve bizim evde köfte nadir yapılır. Eşim et basalım der yani tepsi kebabı ister tatmayanlar muhakak yapsın ve tatsınlar.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Ayten ayhan kaplan20 Temmuz 2014 17:12

    Ellerine sağlık abla görüntü süper ve ben görür görmez bugünkü menüye aldım inş,

    YanıtlaSil
  35. Evde yapilan yemeklerin tadini hic birsey tutmuyor, nefis nefis, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  36. Ellerine saglik abla görüntü müthis bende bir hatay gelini olrak sik yaparim bu lezzeti☺

    YanıtlaSil
  37. En sevdiğim yemeklerden biridir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil