Sayfalar

18 Mayıs 2012 Cuma

ETLİ TAZE BEZELYE YEMEĞİ



KUZU ETLİ TAZE BEZELYE YEMEĞİ

MERHABALAR,SAĞLIKLI,MUTLU BİR HAFTA SONU DİLERİM:)

Mevsim bahar olunca pazar,manav tezgahları yeşillendi,bollaştı,rengarenk oldu çok şükür:) tazeyken bol bol tüketmeye başladık enginarı,iç baklayı,bezelyeyi dolayısıyla bloglarımızda renklendi:)yediklerimiz hepimize şifa olsun inşallah:)

taze bezelye çeşitli şekillerde pişirilebilir ,ben bu sefer kuzu eti ile pişirdim,çok lezzetli oldu

1 kg bezelyenin içi,

300 gr kuzu eti,

1 adet soğan,

1 adet yeşil biber,

2 adet domates,

yarım fincan sızma zeytinyağı

sıcak su

yağı ısıtıp etleri içine atarak kısa süre harlı ateşte soteledim(etlerin sulanmaması için)doğranmış soğan,biber ve domatesi ilave edip bir iki kez karıştırıp yıkanmış bezelyeleri koydum,ocağı kısıp tencerenin kapağını kapattım,bezelyeler sararınca sıcak su,1 adet küp şeker,az miktarda tuz ilave edip kaynamaya bıraktım,hem et hem bezelye çok kısa sürede pişti

18 yorum:

  1. Bende sebzeleri mevsiminde yemeyi çok seviyorum. Tamda zamanı doya doya yemek gerek.
    Ellerine sağlık canım.,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik ben cok severim bezelye yemegini afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. sevgili feray;
    aynı şekilde, meyveyi de sebzeyi de zamanında bolca tüketmeli:)
    sevgili tatlılargülcandan;
    çok teşekkür ederim,ben de:)))
    selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ekmeyi bana bana yiyesim geldi
    Eline saglik olsun.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık. Çok güzel görünüyor, benim de en sevdiğim yemeklerdendir. Ama diyetteyim ve bezelyenin diyette iken kesinlikle yenmemesi gerektiğini öğrendim maalesef.

    YanıtlaSil
  6. sevgili mutfakdili;
    banabilirsin:)teşekkür ederim
    ilhan;
    yeni bir şey öğrendik sayenizde:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. kuzu etiyle mis gibi olmuştur ablacığım ellerine emeklerine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ZİYARETİNE FASLASI İLE SEVİNDİM...
    ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
    TABAĞI ALDIM..

    YanıtlaSil
  9. sevgili şehrinaz;
    kuzu etiyle çok daha lezzetli oluyor:)çok teşekkür ederim,
    sevgili birkase lezzet;
    ne mutlu bana:))tabak senindir afiyet olsun
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Burda tazesini bulamiyoruz ancak ya dondurulmus yada konserve oluyor
    yanina pilavla nefis olur eline saglik canim

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık,şimdi tam zamanı kışında marketlerde konservesi var ama mevsiminde bambaşka

    YanıtlaSil
  12. ennn kısa zamanda yapmalı afiyetle yemeli

    YanıtlaSil
  13. Mevsim bahar oluncaaaaaa aşk gönüle doluncaaaa:)))

    Ellerine emeklerine sağlık cicişkoo!

    Şu taşınma işim bi bitsin de senin bloğunu elden geçireceğimşöyle bi yaz mevsimi estirelim, kıyafetini yenileyelim bloğun;)

    YanıtlaSil
  14. Selamlar feriha hanım nasılsınız ellerine saglık bezelyeli yemegin çok güzel nefis gözüküyo ben yapmak istiyorum taze bezelye zamanıyken eşim tane bezelye yemegini yemiyo yeşil tazesini seviyo bende fırında kızartmasını yapcam haftaya

    YanıtlaSil
  15. ben de bezelye yemeğine bayılırım.. ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil