Sayfalar

26 Ekim 2011 Çarşamba

FIRINDASÜTLÜ PATATES,FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ

SÜTLÜ PATATES
Et yemeklerinin yanına garnitür olarak veya tek başına zevkle tüketilebilecek harika bir lezzet:) biz yemeye doyamadık:)
yapılışı:
*patatesler ince dilimlenir, tuzlanır(ben bitkisel tuz kullandım),
*cam fırın kabına konur, üstüne 1 -2 çorba kaşığı zeytinyağı ve üstünü örtecek kadar süt dökülür,1 çorba kaşığı kadar tereyağı küçük parçalar halinde konur,
*fırında patatesler iyice yumuşayıncaya,sütü çekene kadar pişirilir,
*rendelenmiş kaşar peyniri konup eriyene kadar fırında tutulur





14 yorum:

  1. çok leziz görünüyor aksam aksam valla cok canım cekti :) kolaymışda yapması oyy oyy:P

    YanıtlaSil
  2. sevgili essu;
    gerçekten çok lezzetli bir yemek ve kolay yapılıyor:))
    selamlar

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor mis gibi ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor mis gibi ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  5. sevgili merhaba;
    beğenmene sevindim,en kısa zamanda yaparsın değil mi?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ablacım eline sağlık bazen ben de böyle deniyorum gerçekten çok lezzetli oluyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Kolaylığı nedeniyle ben de bunu etin yanına çok yaparım.Unutmadan yazayım, resimler o kadar canlı ve güzel çıkmış ki neredeyse tabağa uzanıp alacaktım.
    Elinize kolunuza sağlık

    YanıtlaSil
  8. Kolaylığı nedeniyle ben de bunu etin yanına çok yaparım.Unutmadan yazayım, resimler o kadar canlı ve güzel çıkmış ki neredeyse tabağa uzanıp alacaktım.
    Elinize kolunuza sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ablacığım tarifinizi aldım ve şuan yapıyorum

    YanıtlaSil
  10. sevgili özgen;
    teşekkür ederim,senin de eline sağlık
    ıhlamurcum;
    dediğin gibi yapımı kolay,yemesi leziz:)resimleri beğenmene sevindim teşekkür ederim,
    merhaba;
    aa çok sevindim,inşallah beğenmişsindir:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık patates deyince bazılarının aklına hemen kızartması gelir ama bu tür şekli çok daha sağlıklı hafif ve lezzetli..

    YanıtlaSil
  12. SEVGİLİ SUGİBİ;
    gerçekten kızartmasının lezzetinin yanında bir de zararı var:(bu şekilde hem de sütlü daha faydalı ve çook lezzetli
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. cok leziz görünüyor bu aksam yapacam ama tam anlamadim icine baharat olarak ne kattiniz?

    YanıtlaSil
  14. istediginize gore degisir bence baharat seçimi :) ben tuz, kirmizi biber, kekik, nane, kimyon hepsini kullaniyorm sahsen :)

    YanıtlaSil