Gerçeğinin nasıl yapıldığını tam olarak bilemiyorum ama çakması mı dersiniz yalancısı mı dersiniz bilmem? bildiğim tek şey var yaparken ve yerken çok büyük keyif,lezzet aldık, üstelik kömbe kalıbım da yoktu:((( ne yapsam ne etsem de benzeri bir şekil verebilsem diye çekmece ve dolapları karıştırdım bir türlü karar veremedim RESİM-1
En sonunda bulduuuuuum diye bir ses işitildi:))) ne mi buldum? resimde gördüğünüz beyaz renkli nihale gözüme çarptı:)tersini çevirdim vee tamam işte buuu dedim:)kendimi icat yapan birisi gibi gördüm,çoook mutlu oldum
malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin,
1 çay bardağı zeytinyağı, (ince belli çay bardağı)
1 çay bardağı su,
1,5 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
7 çay bardağı un,
1 tatlı kaşığı dolusu baharat!!
!!kömbe baharatının içinde neler olduğunu tam bilmiyorum, birkaç çeşit kullandım,
toz zencefil,
toz tarçın,
toz yeni bahar,
toz karanfil,
toz kakule
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekerini mikserle karıştırdım,
Diğer malzemeleri de koyup yumuşak bir hamur elde ettim(itiraf ediyorum:) benim ellerim hala çok ağrıdığı için eşim yardım etti sağolsun),
Uzunca bir sürekalıp vazifesi görecek aparat aradım,sıkıldım üzüldüm amaa,
caaaanım nihalede karar kıldım,bundan sonra kömbe kalıbım hazırdır:)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp susama buladım ve nihalenin ortasındaki şekilli boşluğa yerleştirdim,ters çevirip içine pişirme kağıdı koyduğum tepsiye yerleştirdim,
ÖNEMLİ:160 veya 170 c soğuk fırına koyup sonra çalıştırdım,
çabuk pişiyor, yanmasın içini çeksin diye,
2. tepsiyi yerleştirmeden önce fırını soğuttum,ondan sonra pişirdim
NOT: bu kurabiye antakya ve yöresinde ramazan bayramlarında yapılıp gelen çocuklara ve konuklara ikram edilirmiş,vee içinde yumurta olmadığı için; uzuuun süre bayatlamazmış:))benim yaptığım bu ölçüden 2 tepsi ve 48 adet kömbe kurabiye çıktı:))
NOT: bu kurabiye antakya ve yöresinde ramazan bayramlarında yapılıp gelen çocuklara ve konuklara ikram edilirmiş,vee içinde yumurta olmadığı için; uzuuun süre bayatlamazmış:))benim yaptığım bu ölçüden 2 tepsi ve 48 adet kömbe kurabiye çıktı:))
KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM ENFESS BİR KURABİYE
Çok değişikmiş ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilcanım tv de gordugumden berı bende yapsam diyip duruyorum tarıfıne baktım ama neden yapmayı erteledım acıkcası onu da hatırlamıyorum sen yapmışsın güzel de gorunyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsu .Hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilAblacığım çok merak ettiğim lezztlerden biride kömbe...
YanıtlaSil;Kerebiç çok severim yarı mersinli olduğum için:)))
Ellerine sağlık nefis...
Kömbeler bol susamli nefis gorunuyorlar.Bu saatte canim cekti,ellerine saglik canim.Cakma makma gercekten super dusunce nihaleden kalip yapmak.Önemli olan eldeki malz.degerlendirmek.
YanıtlaSilSevgilerimle...
ablacım çakma makinen mutfakta çarelerin bitmeyeceğinin işareti:)
YanıtlaSilellerine sağlık olsun ablacım..
öpüyorum seni..
Feroşum kız maşaallah sana nihaleyi kalıp yaptın ya bravo yani:)))
YanıtlaSileline sağlık bence çok da gerçek olmuş kömbeler bende denemek için 2 tane tarif almıştım ama içime sinmemişti şimdi sendekini okudum mutlaka çok yakında deneyeceğim sen yapınca hemencik içime siniverdi ablaaaam:)
Ayyyy nihaleyi nerden bulucam peki???:)))
bende gidip dolapları bir karıştırayım bakalım ne çıkacak:D
afiyet olsun ablaların maharetlisi öptüm
Çok güzel görünüyor zaten.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle;
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım ayrıca nihaleyide kalıp gibi kullanman güzel fikir:)
YanıtlaSilçok güzel olmus ellerine sağlık..
YanıtlaSilAblam; döktürmüşsün yine..Ellerine sağlık (ben kalıbı olduğunu bile yeni öğrendim inan:))
YanıtlaSilellerine sağlık feriha teyze...bir kez daha kanıtlamışsın ki mutfakta çareler tükenmez :))...afiyet şifa olsun inş...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım süper duruyor sevgiler..
YanıtlaSilOhh misler gibi kokusu buralara kadar uzandı.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAdres ve telefon bilgilerinizi bana iletebilirseniz mikro dalga fırınlar için hazırlanan yemek kitabından size de gönderebileceklerini söylediler samsung yetkilleri..
Sevgiler.
çok zahmetli görünüyor :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilBekliyorum adres bilgilerinizi bir cevap verirseniz??
YanıtlaSilSEVGİLİ SEVTAP;
YanıtlaSilOLDUKÇA DEĞİŞİK BİR LEZZET:)
SEVGİLİ ZEYMURAN;
DENEMENİ TAVSİYE EDERİM:)
SEVGİLİ TATLILAR GÜLCANDAN;
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,
SEVGİLİ PEMBETATLAR;
ASIL TARİFİ SENDEN ALMAK LAZIM:)
SELAMLAR,SEVGİLER
SEVGİLİ SEVALCELEZZETLER;
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM,SUSAMI BOL OLDU:) NİHALE KALIP İSE HARİKULADE :)),
SEVGİLİ KALPKURABİYE,
DENİZCİM,ÇAKMA KALIP HER YERDE BULUNMAZ DEĞİL Mİ?KURABİYE YAPIMINDA DA KULLANIRIM BEN ONU:),
SEVGİLİ PAPATYA68,
YAPTIM YAPTIM ÇOK DA İYİ ETTİM DEĞİL Mİ?SEN DE MUTFAĞIN ALTINI ÜSTÜNE GETİR,ŞİŞE,KAP, KACAK NE VARSA BAK BULURSUN:)))
SELAMLAR,SEVGİLER
Ben beko marka mikrodalga kullanıyorum,özellikle tavsiye edebileceğim bir marka yok maalesef ama bildiğim kadarıyla hepsi pişirme işlemi yapıyor..
YanıtlaSilKendi fırınımdan oldukça memnunum.
Güç seviyesi sanırım hepsinde aynı farklılık olacağını düşünmüyorum ama araştırmak lazım elbette..
Not:Adınızı ve telefon numaranızı yazmamışsınız..
Sevgiler..
Mutfakta yaratici olmak onemli olan ;) ellerine saglik :))
YanıtlaSilSevgili Feriha ablacım,est. özür ne kelime unutulmuş olabilir rica ederim lütfen..Allah'tan acil şifalar diliyorum çok çok geçmiş olsun..
YanıtlaSilKalbinizin sahibine emanet olunuz..
*S itenizi çook seviyoruz
YanıtlaSil*U ğramadan duramıyoruz
*S ayenizde güzel tarifler görüyorz
*A macımız yeni tariflr öğrenebilmk
*M uhabbet bağınıza girebilmek
*C ümle alem biliyoruz
*O kudukça öğreniyoruz
*R esimli tariflerinizi
*Evimizde deniyoruz
*K onu komşu hayran
*O güzel tariflerinize
*T eşekkür ederiz Size
*U rfa - Trabzon - Rize :)
ellerinize sağlık,çok harika görünüyor,bu arada tekrar söyleyeyim zekanızın hayranıyım maşallah maşallah, o nihaleden nerde bulabiliriz???
YanıtlaSilablacığım hiç kömbe yemedim ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.Ayrıca nihaleyi kalıp zannettim inceleyip duruyordum okuyunca anladım .Ablacığım harikasın...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Ben de ilk resimleri görünce Allah allah bu kalıp kömbe kalıbına benzemiyor diyordum. Okuyunca anladım .. Süper fikir canım.Defterime yazdım denenecekler listeme girdi bile..:)) Sevgiler..
YanıtlaSilayy ne güzel bir aletmiş o.. bend etahta bir kalıp var onunlada oluyor sanırım. ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten değişik bir kalıp nerden aldınız? kurabiyelerde kullanılır herhalde en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM HARIKA OLMUS; ÖZELLIKLE KALIBINA BAYILDIM
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilAblacım hay aklınla bin yaşa. Bayıldım ben bu fikre, bu enfes kurabiyelere. En kısa zamanda deniycem. Ellerine emeğine sağlık...Sevgiler,
YanıtlaSilArkadaşlar Kömbe kalıbını ve hazır kömbe baharatını www.hataydanal.com adlı siteden temin edebilirsiniz.
YanıtlaSilHatay Yöresesine ait malzeme ve yöresel ürünleri www.hatayyoreselmarketim.com sitesinden uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
YanıtlaSil