Sayfalar
▼
29 Ocak 2011 Cumartesi
YAĞSIZ REVANİ
8 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı irmik,
2 su bardağı un,
2 adet kabartma tozu,
2 adet vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
7 su bardağı toz şeker,
8 su bardağı su,
1-2 damla limon suyu
Nefis bir tatlı,üstelik içinde yağ yok ,bu yüzden de tercih edilen bir tatlı
Bu ölçüler bize çok geleceği için ben yarısını hazırladım,kısa sürede tükettik:))
Bu tatlı çok acele yapıldı,yapılmasının da önemli bir sebebi vardı:)
Biz ikimizde genelde tatlı yapmamaya ve yememeye çalışıyoruz(işte bu yüzden de fidan gibiyiz:))))))))))))))))
Kullandığım kortizonlar yüksek dozda olduğundan bir müddet sonra vücudumda ve yüzümde şişlikler oluştu,albümü yok etmek için verilen ilacı içmeye başladıktan sonra halsizlik, iştahsızlık vs vs olunca yataktan kalkamadım:((
sebep: vücudumdan sıvı kaybı fazla olunca eksikliği yine vücut dilim bana anlattı
aniden şerbetli tatlı yemek istedim ama öyle böyle değil:) eşim gidip 2 çeşit tatlı aldı 1 çay kaşığı aldım ııııııh şerbetli olsun ama ağdalı olmasın deyince tekrar gidip 2 çeşit daha aldı (sağolsun) 1-2 çatal yiyince açılamayan göz kapaklarım bile hemen açıldı yüzümün rengi normale yakın hale geldi,biz çok sevindik
ben bu tatlıları da yemedim kendimiz yapalım temiz olsun deyip birlikte pişirdik
saat kaçta biliyormusunuz???? saat 00.30 da:)))))
bunları niye yazdım bilmiyorum genelde kendimden yaşantımdan pek bahsetmiyordum, ilk defa bu kadar uzun yazdım galiba
gelelim tatlımın yapılışına:
şerbet için su ve şeker kaynatılır,limon suyu ilave edilir,ılıması beklenir
REVANİ için:
yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır,
beyazları bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpılır,
sarıları konur,mikser çıkarılır tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır,
diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır,az yağlanmış fırın kabına konur,
ön ısıtmalı 180 c fırında pişirilir
NOT:HER İKİSİ DE ILIYINCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR
Öncelikle çok gecmis olsun.
YanıtlaSilRevani mukkemmel olmus mmmmmm
Ellerine saglik
öncelikle gecmis olsun canim..
YanıtlaSilanlat anlat seni tanimak güzel :) afiyet seker olsun size :) iyi yapmissiniz! bendede revanin yagsiz tarifi bekliyor denenmek icin, nasil olur acaba diye teredütdeydim .. simdi begendiginizi yazinca dedim yapim bari :))
tesekküler ve hayirli geceler canim..
geçmiş olsun efendim, Allah şifanızı versin Şafi ismi ile.
YanıtlaSilrevani çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Ablacım harika görünüyor ellerine emeğine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler...
Geçmiş olsun canım,revaninin yağsız olması çok güzel, afiyet olsun,
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgili emine,amin,teşekkür ederim,
YanıtlaSilhasret,öyleyse ben de ara sıra kendimi tanıtayım:)teşekkürler,
baharatlıtatlar,amin,çok teşekkür ederim,
candantarifler,sağolasın melikecim,
feray,yağsız oluşu güzel:)
selamlar, sevgiler
Sevgili SusamÇörekotu, bloglar dostça sohbetler yeri de oldu. Ara sıra dostluğun hatırına açılıyor insan. Ellerinize sağlık, şifa olsun.
YanıtlaSilHöşmerimi okumuştum, yiyeceklerimizin bize özgü hikayelerini, geçmişlerini seviyorum, ders almaya çalışıyorum. Sevgiler
inşallah en yakın zamanda kendini toplarsın ablacığım,Rabbim sana şifa versin.Gelelim revaniye Ahsen'in tabiriyle NEFİS olmuş en yakın zamanda yapmalı bu arada Ahsen'in selamı var
YanıtlaSiloldukça hafif , çokda güzel kabarmış tekrar ellerine sağlık ablacığım size şifa olsun inşallah
YanıtlaSilAhhhh ablaların sultanı aaahh bizde yaptığım hamurları yiye yiye tığ gibiyiz:))))))hihihihi
YanıtlaSililahi çok tatlısın sen yaaa:)
ellerinize sağlık ikinizinde sizde bizim kafadansınız gecenin 3-4 ü farketmiyor:D
harika kabarmış tatlı maşaallah tabakda duruşuda pek iştah kabartıcı olmuş eline sağlık
Feroşum yalnız yumurta sayısının fazlalığı dikkatimi çekti yumurta kokusu olmuyormu???
haydi sağlıcakla kal
Ablacığım,
YanıtlaSilÖncelikle çok geçmiş olsun.
Revanide nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
İçinde yağ olmadığı halde ne kadar güzel kabarmış.
s.a feriha ablacım.rabbimin izni ile inşallah eski sağlığına kavuşuyorsun.bu tatlılarda seni dinç canlı yapacak enerjiyi verecek.ellerine sağlık.çok çok öptüm.selam ve dua ile
YanıtlaSilCanım o kortizonları sorma benide mahvediyorlar.Vücudum şiştikçe şişiyor fos şişlik ama kilo olark yansıyor tabii:((Revanin enfes elleri
YanıtlaSilne sağlık öpüyorum.
Allah hayırlı şifalar versin.
YanıtlaSilİnşallah daha iyisinizdir.
Revani harika görünüyor, ellerinize sağlık...
canım çok geçmiş olsun revani harika görünüyor sizin ve eşinizin emeğine sağlık
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilgeçmişler olsun. Allah şifa versin.
Tatlın harika görünüyor. Maaşallah ne güzel kabarmış. Yağ olmaması da ayrı bir güzellik.
Sevgiyle kal.
tamda diet tatlı olmuş arkadaşım.süper.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba geçmiş olsun allah acil şifalar versin
YanıtlaSilrevani çok güzel görünüyor
ablacım ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilarasıra kendinden haber ver bizlere de ablacım okumak güzel..
en güzeli kendi yaptığın değil mi:) saat kaç olursa olsun:)
tatlı nefis görünüyor kabını ne güzel doldurmuş..
kocamann öpüyorum ablacım kendine dikkat et:)
Ablacığım birincisi revani nefis görünüyor, ikinizin de eline sağlık. İkincisi, arada sırada kendinden bahsetmek iyidir. Burası her zaman sadece yemeklerimizi paylaştığımız bir platform değil. Bazen anlatma ve rahatlama ihtiyacı duyarız. Bak kortizonlar albümin yapmış, şişmişsin. Bir de sıkıntıyı içeri atıp daha da şişme:)) Anlat, rahatlarsın. Biz de anlarız halden. Öptüm ablacım..
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık çok harika bir tatlı vallahi bomba gibi yalnız biraz yumurtası fazla geldi bana sevgiler.Kendine iyi bak...
YanıtlaSilEllerinize saglik, harika bir tatli olmus.
YanıtlaSilGuzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar....
sevgili,sarkaç,doğru diyorsun bazen dökülüveriyor dilde ele:),
YanıtlaSilmerhaba,duana amin diyorum,ahsenin selamını aldım,mutlu oldum,
papatya68,demek siz de tığ gibisiniz:))revaninin özelliği çok yumurtalı oluşu ama kokusu hiç yok,emin olabilirsin,
muhteremleafiyetle,çok teşekkür ederim,sağolasın,
aleyna,a s,amin inşallah,vücudumun enerjiye çok ihtiyacı var,şifa olur inşallah,
derya,sana da geçmiş olsun, acil şifalar dilerim
SELAMLAR SEVGİLER
sevgili,casminella,amin,daha iyi olacağım inşallah,sağolasın,
YanıtlaSilgüloanne,amin,teşekkür ederim,
bülbülünyeri,amin,ALLAH cümlemize şifa versin,
sevda,pek diyette sayılmaz :)))),
ayşeninmutfağı,merhaba,amin inşallah
kalpkurabiye,ben bu gazla hep kendimden bahsedermişim,çok teşekkür ederim canım,
lezzetlisomunlar,revaniyi beğnmene sevindim,ALLAH seni de güldürsün emi:) anlatayım da şişim insin oh ne güzel yaaa:) fikrine sağlık
SELAMLAR,SEVGİLER
Selamun aleykum ablacım.Böyle mutlu haberlerini almak ne güzel.Rabbim huzurunu sağlığını daim etsin.
YanıtlaSilRevaniyede ağzım açık bakıyorum.O nasıl kabardı öyle.
Ellerine sağlık can ablam.Afiyet şifa olsun...
e saglik cok güzel kabarmis afiyetler olsun canim.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun.
YanıtlaSilmadem yağsız da güzel oluyor, o zaman bundan sonra böyle pişireceğiz:))
Ellerinize sağlık olsun.
Canım, revani harika görünüyor.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Geçmiş olsun canım Revani çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun,enerji olsun inşallah.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor.sevgiler.
Kullandiginiz boram olcusudikdorgenmi.bide olcuyu yarısını yaparaK kullanacağımız fırın kabı olcusu ne olmalitesekkürker
YanıtlaSilbu gördüğünüz yükseklikteki tatlı 20 cm--30 cm ölçüsünde dikdörtgen cam fırın kabında pişti
Siltatlının yüksekliği daha az olabilir derseniz 30 cm lik kare tepsi de pişirebilirsiniz
bu resimdeki tatlıyı zaten yarım ölçü yapmıştım,yukarıda yazıyor
Silyaklaşık bu büyüklükte bir kap kullanablirsiniz
Geçmiş olsun
YanıtlaSilTatlı şahane ellerin dert görmesin
(yaseminlemutfakta.blogspot.com )
Yagsiz olmasi ayrica cezbedici :) ellerine saglik ablam
YanıtlaSil