KIYMALI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Harika bir lezzeti ve bol şifası olan mercimek yemeğini kıymalı, pul biberli ve yaz güneşinde kurutulmuş acılı biberle pişirip yemeyi çok seviyoruz,
sebebini bilmiyorum ama bu yemek bana kış mevsimini hatırlatıyor, çocukluğumda babamın bu yemekle birlikte mutlaka soğan yemek istemesi gözümün önünden gitmiyor:)))))
Soğan kıyma,domates rendesini (yazdan hazırladığım) zeytinyağı ile kavurup
sıcak su,az haşlanmış mercimek, kuru biber,az tuz ve şeker ilavesi ile kısa süre kaynattım
MERCİMEĞİN FAYDALARI:
lifli ve bol proteinli bir besin maddesidir,
başta B vitamini ve DEMİR olmak üzere KALSİYUM, MANGANEZ, SODYUM, BAKIR,ÇİNKO ve FOSFOR mineralleri açısından da zengindir
besin değeri oldukça yüksektir,
vücuda ve zihne güç verir,
bağışıklığı kuvvetlendirir,
gözlere faydalıdır,
enerji verir yorgunluğu giderir,
kansızlığa faydalıdır,
anne sütünü artırır,
kandaki kollestrol oranını düşürür,kan akışını hızlandırır,
kalp ve damar hastalıkları ve şeker hastalığından korur,
kalp krizi riskini azaltır,
bağırsakları çalıştırır,kabızlığı önler
off ellerine sağlık acılı acılı bizde bayılırız.
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık tam bir proteyin deposu olmuş ben hep erişteli yaparım yeşil mercimeği bi dahakine kıymalı deniycem...
YanıtlaSilSEVGİLİ FERAY,BİZ DE AYNI SİZİN GİBİYİZ:)) ŞİFA OLSUN İNŞ,
YanıtlaSilECE,ERİŞTELİ PİŞİRİLEN ÇORBASI, KIYMALI SOĞANLI PİŞİRİLENİ İSE YEMEĞİ OLUYOR:))
SELAMLAR,SEVGİLER
Ellerinize sağlık ben çok severim fakat çocuklarım güç bela yese de faydalı diye yapıyorum...
YanıtlaSilher türlü yeşil mercimek yemegini yedim ama kıymalısını ne yaptım ne yedim.ama en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilbol bol vitamin ne güzel.çok severim mercimek yemeğini.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilemeğine ve yüreğine sağlık kış günü için çok ideal bir yemek besleyici ve şifalı afiyet olsun
YanıtlaSilYeşil mercimekli çorbalara bayılıyorum elelrine sağlık ablacığım....
YanıtlaSilBenim de anneciğim yapardı kıymalı yemeğini. Ben de o günlere döndüm.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Bizdede bol bol pişer yeşil mercimek çok severiz. ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık
YanıtlaSilgürbulaktan selamlar
Holley akşama bizdede kıymalı mercimek var bulgur pilavı ile:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
yesil mercimek yemegini severiz,sende her zaman ki gibi sahane yapmissin ellerine saglik ablam,sevgilerimle.
YanıtlaSilBiz daha çok kışın ve mutlaka zeytinyağlı yaparız ablacım. Öyle olunca yazın soğuk bile yiyebiliyorum ben. Ama bu haliyle acayip protein deposu olmuş. Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilben çorbasınada soğan koyuyordum neyse yemekle arasındaki farkı öğrendim.Oldukça şifalı ellerine sağlık ablacığım.Bu arada rahmetli babanızı gerçekten tanımayı arzu ederdim bu vesile ile mekanı cennet olsun inşallah...
YanıtlaSilellerinize sağlık biz de genellikle kışın yaparız bu yemeği,yanına da soğan gerçekten güzel oluyor,denemeyen varsa tavsiye ederim :)
YanıtlaSilbabanıza ve annenizede Allah rahmet eylesin