TON BALIKLI BALIK ÇORBASI
1/2 kutu ton balığı 160 gr lık,
1 adet havuç rendesi,
3-4 dal dereotu,
3 su bardağı sıcak su,
1 adet limonun suyu,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kesinlikle ön yargılı olmamak lazım!! Ama ben ön yargılı yaklaştım ve balık çorbası mı ııııııhhh yiyemem dedim hep,ta ki bir gün altınoluk’ta balıkçıda siparişlerimizin gelmesini beklerken pek çok insanın sadece balık çorbası yemeye geldiğini ve iştahla yediklerini görünceye kadar işte o an hemen sadece tadımlık 1-2 kaşık çorba istedim hemen getirdiler o da ne!! Öyle lezzetliydi ki hemen bir kase istedik ve hata ettiğimi anladım içinde neler var diye sordum anlattılar bol sebzeli dereotlu bembeyaz balık etleri ile çok lezzetli bir çorba yedim
İlk kez evde kendi yaptım, hem de salata için açtığımız ton balığını bitiremeyince kalan yarısını çatalla ezip çorbaya dönüştürdüm:)) şöyle:
Tencereye unu koyup kısık ateşte kavurdum,havuç rendesini ve 1 kaşık zeytinyağını koyup kısa süre daha kavurdum ve sıcak suyu koydum balık etini de koyup 5 dk sonra ocağı kapattım,limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu da koyup tencerenin kapağını kapattım
Bu ölçülerden sadece 2 kase çorba çıktı biz de zaten 2 kişiyiz yani işlem tamam:)))
1/2 kutu ton balığı 160 gr lık,
1 adet havuç rendesi,
3-4 dal dereotu,
3 su bardağı sıcak su,
1 adet limonun suyu,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kesinlikle ön yargılı olmamak lazım!! Ama ben ön yargılı yaklaştım ve balık çorbası mı ııııııhhh yiyemem dedim hep,ta ki bir gün altınoluk’ta balıkçıda siparişlerimizin gelmesini beklerken pek çok insanın sadece balık çorbası yemeye geldiğini ve iştahla yediklerini görünceye kadar işte o an hemen sadece tadımlık 1-2 kaşık çorba istedim hemen getirdiler o da ne!! Öyle lezzetliydi ki hemen bir kase istedik ve hata ettiğimi anladım içinde neler var diye sordum anlattılar bol sebzeli dereotlu bembeyaz balık etleri ile çok lezzetli bir çorba yedim
İlk kez evde kendi yaptım, hem de salata için açtığımız ton balığını bitiremeyince kalan yarısını çatalla ezip çorbaya dönüştürdüm:)) şöyle:
Tencereye unu koyup kısık ateşte kavurdum,havuç rendesini ve 1 kaşık zeytinyağını koyup kısa süre daha kavurdum ve sıcak suyu koydum balık etini de koyup 5 dk sonra ocağı kapattım,limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu da koyup tencerenin kapağını kapattım
Bu ölçülerden sadece 2 kase çorba çıktı biz de zaten 2 kişiyiz yani işlem tamam:)))
tavsiye olunur
balık çorbası çok alışık olmadığım bir çorba çeşidi ama sizin ellerinizden olunca eminim tadı mükemmel olmuştur ellerinize sağlık ablacığım. şifa olsun inşallah...
YanıtlaSilSEVGİLİ MERHABA,SENİNLE BİRLİKTE MUDANYADA İÇTİĞİMİZ BALIK ÇORBASI DA GÜZELDİ AMA ALTINOLUKTAKİ DAHA GÜZELDİ:))
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım..Ben de senin o nefis çorbayı yemeden önceki halin gibi düşünüyorum balık çorbası ile ilgili :)
YanıtlaSilAma ton balığı çok mantıklı geldi..
Görüntüsü de nefiss.
Tencerene bayıldım :) ne şeker şey öyle,güle güle kullan.
sevgilerimle..
sevgili zelihacım,ön yargı ne kötü şeymiş:(
YanıtlaSiltencerem orjinal minyatür bir tencere:)))teşekkür ederim
sevgiler selamlar
balık çorbasını ilk defa duyuyorum.eminimki tadı çok güzeldir.anlattığınız gibi.önyargılı davranmamamız gerek ama biz bunu yapamıyoruz.sevgiler.
YanıtlaSilbende malesef kiza zaman öncesine kadar bu konuda cok önyargili davrandim :(ama neyse, hatanin neresinden dönülürse kardir degilmi..?! balik corbalarini cok cok seviyorum... ton balikli hic aklima gelmemisdi.. güzel fikir! ellerine saglik canim..gercekten nefisss görünüyor.. kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilsevgili gülcan bu çorbayı denemeni tavsiye ederim:))),
YanıtlaSilhasret,ton balıklı yapan var mı bilmiyorum ben denedim oldu:)
selamlar,sevgiler
ellerine sağlık feriha teyze balığı çok severim ama çorbasını hiç yemedim yemek isterim inş. afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilÖnyargıları kırmak, bir yerden başlamak lazım değil mi?Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilslm.ben hiç balık çorbası içmedim ama burdan güzel görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEline sağlık ben balık çorbasını çok severim.Ama konserve balıkla hiç denememiştim iyi fikir.
YanıtlaSilBalık alıp haşlamaya uğraşmayacaksın.denemek isterim hem artık daha sık yaparım.
Ellerine sağlık ablacığım,şifa olsun inşallah:)
YanıtlaSilHayırlı pazarlar diliyorum.
Selametle kalınız.
Mis gibi kokusu buralara geldi,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBalık çorbası hiç içmedim.Hiç yemek seçmem aslında ama alışık olmadığım bir tat sanırım.Eline sağlık.
YanıtlaSilSevgiler:)
evlenince bende yaparım :)
YanıtlaSilbalık çorbasını çok severim ama ton balığı ile hiç denememiştim..Ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilSiz yaparsınız da güzel olmaz mı hiç ? eminim çok lezzetli bir çorba olmuştur,zaten sizin çorbalarınızın hayranıyım..
YanıtlaSilAblacım daha yazdıklarını okumadan balık çorbasımıı dıye düşündüm bende :))gerçi halada tatmin olmadım ama eşim görmesin tarifi hemen ister :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Balik corbasini bir kez denedim pek hoslanmadim ama ton balikli kulaga hos geliyor, denesem mi acaba ? ellerine saglik
YanıtlaSil