İÇ BAKLALI, DOMATESLİ VEDEREOTLU PİRİNÇ PİLAVI
HERKESE SAĞLIKLI MUTLU VE BEREKETLİ BİR HAFTA SONU DİLERİM
Bu nefis lezzetteki pilav artan zeytinyağlı iç bakla yemeğimizi değerlendirmek isterken ortaya çıktı:)
Haşlanmış iç bakla ile de yapılabilir
Rendelenmiş domates az miktarda tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur,
Daha önceden sıcak ve tuzlu suda bekletildikten sonra nişastası gidene kadar yıkanan ve suyu süzülen pirinçler ile pirinç ölçüsüne göre suyu ve tuz ilave edilir,
Önce hızlı sonra yavaş ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır,
İç baklalar ve doğranmış dereotu konur,çünkü dereotu iç baklaya çok yakışıyor:)
Tencerenin kapağına temiz bir havlu ya da kağıt havlu konarak demlendirilir
Bol malzemeli besleyici bir lezzet..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Feriha Ablacığım eline sağlık. Dereotu pilavda bayıldığım bir lezzet domates ve baklada eklenince nefis olmuş. Güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler...
YanıtlaSilCanım ne kadar güzel görünüyor pilavın ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık.nefiss göunuyor.Bende yaparım bu pilavı tek farkı domates koymuyorum.bazen tavuk ta eklıyorum cok yakısıyor.gercekten çok guzel bır lezzet oluyor.sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık mis gibi
YanıtlaSilOH OH MİSS GİBİ GÖRÜNÜYOR.yİNE YAPMIŞSIN ABLACIM,BAKLAYI NERDEN BULCAZ ŞİMDİ ? :)) BAKLAYI BULDUĞUM ZAMAN İLK YAPACAĞIM TARİF OLACAK İNŞALLAH..HAYIRLI HAFTASONLARI DİLİYORUM.SAĞLIK VE DUA İLE..
YanıtlaSilferiha ablacım ellerine sağlık.çok özlemişim seni.nasılsın.bakıyorumda 17 kiiolyu atıvermişsin.maşallah.darısı başıma.
YanıtlaSilsevgili sevil,oldukça besleyici oldu:)teşekkür ederim,
YanıtlaSilmine,gerçekten hem farklı hem lezzetli bir pilav,sağolasın,
derya,çok teşekkür ederim canım,
tülin,aslında benimkisi biraz ondan biraz bundan oldu:))ama güzeldi
umutluhayat,teşekkür ederim,
zeliha,sen daha güzelini yaparsın
aleyna,hoşgeldin canım,kafana takma sen de verirsin,
selamlar sevgiler
ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor,yemediğim yemek yoktur ama bakla yemeğiyle aramız pek iyi değildir,ama nedense iç baklayı çok seviyorum,hatta çiğ çiğ bile tüketiyorum,bu pilavda çok hoş olmuş,yeni bir tarifimiz daha oldu yaşasıın. sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim bakla yemeğini de malesef buralarda bulunmuyor...afiyet şifa olsun ...
YanıtlaSilpirinç pilavını saf ve sade seviyorum ben bembeyaz
YanıtlaSilpirinç pilavını saf ve sade seviyorum ben bembeyaz
YanıtlaSilNefis ve sağlıklı bir pilav tarifi, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
degisik bir sunum olmus ablacim ellerine saglik sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım ben baklayı tuzlu suda haşlayıp yemesini bile çok severim :)
YanıtlaSilöpüyorum çok :)
Dereotu ve iç bakla
YanıtlaSilÜstüne bir de enfes bir pilav.
Çok hoş görünüyor.
Ellerine sağlık gülüm...
Olá, amiga!
YanıtlaSilCada vez que volto ao seu espaço encontro uma receita mais deliciosa que a anterior.
Seu cantinho é tudo de bom!!!
Bom domingo!
Boa semana!
Muita inspiração!!!
Beijinhos.
Itabira
Brasil
Ellerine saglik ablacim hos bir pilav olmus bol malzemeli,kucak dolusu sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım nefis görünüyor...
YanıtlaSilANNEM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..Yanına bir gün nasip olurda gelirsem bu pilavdan isticem:)Sevgiler bıraktım:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
YanıtlaSilSemanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.
ohhhh ellerine sağlık annem.çok nefis görünüyor.bunuda alıyorum etkinliğe haberin olsun.yayınladım.helal et..
YanıtlaSilöptüm sevgiler selamlar...