PATLICANLI KUZU ETLİ (taze kekikli)KUŞ YUVASI
Malum diyetim hala bitmedi ama bu arada patlıcanlar domatesler bollaştı ya şöyle nefis bir patlıcan kebabı yapayım dedim,kızartma yapamıyorum diye patlıcan kebabı yiyemezmiyim değil mi?
İşte çözümü:
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimledim,tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp süzgece aldım,
Fırça yardımı ile çok az miktarda zeytinyağını patlıcanlara sürdüm ve yağsız tavada yarı kıvamda pişirdim, RESİM-1
Kuşbaşı kuzu etini kısa süre pişirdim,içine doğranmış soğan,domates,yeşil biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı koyup birlikte kavurdum,tuz,karabiber,taze kekik ilave ettim,
Patlıcan dilimini rulo yapıp dibine 1 dilim domates koyup fırın tepsisine yerleştirdim RESİM- 2
Ruloların içine etli karışımı yerleştirdim RESİM-3
Salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üstüne döktüm RESİM-4
En son tereyağı konması iyi olur lezzetini artırırdı ama bana yasakL
Sonuç mükemmel bir lezzet
Malum diyetim hala bitmedi ama bu arada patlıcanlar domatesler bollaştı ya şöyle nefis bir patlıcan kebabı yapayım dedim,kızartma yapamıyorum diye patlıcan kebabı yiyemezmiyim değil mi?
İşte çözümü:
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimledim,tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp süzgece aldım,
Fırça yardımı ile çok az miktarda zeytinyağını patlıcanlara sürdüm ve yağsız tavada yarı kıvamda pişirdim, RESİM-1
Kuşbaşı kuzu etini kısa süre pişirdim,içine doğranmış soğan,domates,yeşil biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı koyup birlikte kavurdum,tuz,karabiber,taze kekik ilave ettim,
Patlıcan dilimini rulo yapıp dibine 1 dilim domates koyup fırın tepsisine yerleştirdim RESİM- 2
Ruloların içine etli karışımı yerleştirdim RESİM-3
Salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üstüne döktüm RESİM-4
En son tereyağı konması iyi olur lezzetini artırırdı ama bana yasakL
Sonuç mükemmel bir lezzet
ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilkarnim ac,cok yiyesim var o patlicanlari.Ellerine saglik...
YanıtlaSilAblacim ellerine saglik,lezzetli ve çoook guzel bir yemek olmus,boyle lezzetli tarifler yapinca rejim yapmak zor olur degilmi,insallah iysin,opuyorum.
YanıtlaSilMükemmel görüntü yemede yanında yat olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSüper fikir, bu yemeğe bayıldım, ellerinize sağlık. Mutlaka denemek isterim.
YanıtlaSilİstanbul'da yaşadığımız için çok şanslıyız, gerçekten, etkinliklere rahatlıkla katılabiliyoruz ama il dışından gelen arkadaşlar da oluyor, umarım sizi de görebiliriz.
Sevgiler.
ÇOK GÜZELLER.PATLİCANI ÇOK SEVERİM.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok hoş bir sunum ve eminim çok lezzetlide.
YanıtlaSilnefis bir şey bu yaa
YanıtlaSilyalnız şunu merak ettim patlıcanların birleşen iki ucu açılmıyor mu nasıl yaptınız? sevgiler
ellerine sağlık feriha teyze çok güzel bir sunumu olmuş bu harika yemeğin..kıymalı da olabilir sanırım...afiyet şifa olsun....
YanıtlaSilPatlıcanlı herşeyi çok severim. Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
sevgili filiz,teşekkür ederim,
YanıtlaSilminiğimlemutfakta,buyur gel:)),
huriye,yapmıyorum canım yaa:(( artık az yağlı veya yağsız yapmakta buldum kolayını,
mahperi,çok teşekkür ederim,
birselirem,inşallah bir gün gelebilirim:))
selamlar sevgiler
sevgili uğurböceği,sağolasın canım
YanıtlaSilumutluhayat,çok lezzetliydi,
serra,uçları hiç açılmadı:)
beracan,tabii kıymalıda olur zeytinyağlı da olur zevk senin:))
fuatgencal,teşekkür ederim
selamlar sevgiler
Canım ellerine sağlık bayılırım patlıcana ama bu başka güzel olmuş emeğine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilAblam bu mutlaka denenmesi gereken bir tarif olmuş.İlk kez görüyorum çok hoşuma gitti.Eline sağlık ablacım.Patlıcanları yağsız kızartmanda ayrı bir güzellik.Afiyet şifa olsun ablacım...
YanıtlaSilsevgili banu,teşekkür ederim canım,
YanıtlaSilcahide,bende ilk kez görüyorum desem:)) çünkü uydurdum ama çok güzel oldu
selamlar sevgiler
ablam senin aklını seveyim ben ne kadar leziz bir yemek yapmışsın ellerine sağlık canımın içi servis içinde çok güzel bir görüntü yanında pilavla nefis olur bayıldım fikrine teşekkürler fıstığım sevgiyle kal öptüm
YanıtlaSilaman ablacım ne yaptın sen öyle. nasıl güzel görünüyorlar. sanki beni çağırıyorlar beni yeeeee diye
YanıtlaSilellerine saglık yine döktürmüşsün.
YanıtlaSilPatlıcan ile yapılan her şeyi çok severim.Eline sağlık ablam harika görünüyor
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık..süper olmuş ,değişik bir görüntü vede hafif..en kısa zamanda deneyeceğim inş..
YanıtlaSilWalla çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık:) Sevgiler...
YanıtlaSilablaların sultanı ben geldim yolladıklarını aldım kapıdan teşekkürler bende sana sevgilerimi öpücüklerimi ve dualarımı getirdim aç kapıyı sende bunları al:))
YanıtlaSilcüzleri hemen not ettim canımın içi Allah razı olsun sayfamın yeni halini beğendinmi? Edoşum yapmış:))
hadi ben gelirim yine öptüüüm
harika bir yemek en yakın zamanda bende denemek istiyorum ellerinize sağlık.bayıldıııım
YanıtlaSilAnnem ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Tabağı alıp kaçtım..Sevgiler bıraktım:)
YanıtlaSilKuş olup uçsam gelsemde ablamın nefis yuvalarını yesem :) maşallah ablacım böyle orjinal fikirlere bayılıyorum emeğine sağlık şifa olsun inşallah. Hayrlı bereketli cumalar dilerim.
YanıtlaSilHayırlı cumalar dilerim ablaların güzeli,dualarımız kabul,günahlarımız affolsun inşaallah...
YanıtlaSilsa,
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok değişik olmuş,çok güzel.
esra
Ablacıgım ıyıkı varsın ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.Daha ne ısteyebılırımkı evımdekı malzemelere de uyan mukemmel bır tarıf buldum sayende.bılıyorsun kı esımın yanında sayılı gunlerım var bu yuzden de ıstıyorum kı bılmedıgım tatmadıgımız daha once yapmadıgım lezzetlerı yapayım.bebek uyuyorken hemen hazırlıgımı erkenden yapıp ıftara 1 saat kala pişirmeyi istiyorum.tariflerine guvenim sonsuz asla yanıltıcı değiller keşfettıgın bildiğin herşeyi oldugu gibi ve ayrıntı dahi saklamadan yansıtıp yazdıgını adım gibi biliyorum.Niyetliyken tat tuz bakılmaz bu yuzden dilimi gozumu kapattım tarifinleyim.inşallah sonuçlardan da haber vereceğim
YanıtlaSilDun de bahsettıgım gıbı yemeğımı sayende pişirdim tesadüfen iftara ablam da misafir oldu ve herkes tarafından cok begenıldi.yazdıgın herseyı tek tek uyguladım bir de borcama dızıp fırına vermeden once 1 su bardağı arpa sehriyeyi tereyagında kavurup en altına doktum uzerıne uzerıne pilavı pişirecek kadar su koyup fırına verdım sonuc enfes :)
YanıtlaSil