Sayfalar

27 Mart 2010 Cumartesi

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA




SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA


Balık yememiz lazım ama kızartma yapmadan ve fazla yağ kullanmadan pişirmeli Buğulama benim için ideal biraz da sebze ilavesiyle hem lezzetini hem de besleyiciliğini artırmış oldum
Hamsi balığını seviyorsanız denemenizi öneririm seveceğinizi düşünüyorum

1 kg hamsi balığı,
1 adet büyük boy soğan,
3 adet domates,
1 adet havuç,
3 adet yeşil biber,
2 adet limonun suyu,
1 demet maydanoz,
1 fincan zeytinyağı konabilir ama ben diyetimden dolayı az miktarda z.yağı kullandım

Hamsilerin kılçığını çıkarıp yıkıyorum az tuzluyorum ve(teflon)balık tencereme yerleştiriyorum,
Balıkların üstüne sırasıyla:
İnce ve uzun dilimlediğim soğanları balıkların üstüne koyuyorum,
Dilimlenmiş yeşil biberleri,
Doğranmış havuçları,
Doğranmış kabuğu soyulmuş domatesleri,
Kıyılmış maydanozu,
Limonun suyunu,
Zeytinyağını ve biraz tuz koyup tencerenin kapağını kapatıyorum,
Önce hızlı daha sonra kısık ateşte balıklar suyunu bırakıp tekrar çekene ve bir miktar kızarana kadar ocakta tutuyorum


24 yorum:

  1. ohhh mis gibi hamsi.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ben balığı çok seven biri olarak her halini seviyorum....afiyet şifa olsun...

    YanıtlaSil
  3. Ablacığım gerçekten böyle çok sağlıklı ama gelde bunu bizim çocuklara anlat :) illa kızartma,illa ki çıtır olacak.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık...olsada yesek yani..sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bir karadenızli olarak hamsi vazgecemediklerimiz arasında siz de çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  7. ablacım ellerine sağlık.hamsi memletimin yemeği ama benim yediğim söylenemez.sevgiler .diyete devam mşallah.tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş bir balık sever olarak yine ağzımın suyu aktı neyseki bugün yani cumartesi günleri bizim balık yeme günümüz:))
    ellerine sağlık,şifa olsun

    YanıtlaSil
  9. bu şekilde de çok severiz.ama mevsimi geçince farklı alternatifler arıyoruz.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ayy balıkk bayılırımmm :)))


    hemde buğulama :)


    ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık ablacımmmm oohhhh mis cibi hamsidur daa:))

    YanıtlaSil
  12. arkaşım merhabalar
    ellerine sağlık çok güzel vede sağlıklı buğulama amma ben kızartmaya bayılırım ,canım blogspota geçmek nasıl kolaymı bende geçeyim diyorum becerebilirmiyim bilmiyorum beni bilgilendirirsen sevinirim
    sevgiler

    sofrakeyfi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  13. Ablacığım ellerine sağlık nefisss görünüyor.Tam benlik olmuş:)))

    YanıtlaSil
  14. Oi, amiga!
    Voltei para outra visitinha...
    Ontem foi dia do cacau...
    Que sua vida e de sua família seja doce como o chocolate!
    Hoje, no Brasil as luzes se apagam ...
    Não ao aquecimento global.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  15. sevgili umutluhayat,teşekkür ederim
    beracan,buyur gel:),
    hayatcemresi,ahh kızartma ahh,
    ebru,teşekkürler,
    filiz,sağolasın canım,
    evra,marmaralıyız ama bizde seviyoruz,
    aleyna,evet canım diyete devam,
    yemekyapalım,inşallah şifa olur
    selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bayilirim. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. hem sağlıklı hem besleyici olmuş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. balık yemeği sevmeyenlerin bile fikrini değiştirebileceğibir tarif ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Selamün Aleyküm,ellerinize sağlık,bende bu şekliyle daha çok severim,afiyet olsun,selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  20. Eline sağlık ablam hiç hayır demiyeceğim bir balıktır hamsi nefis olmuş sizlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  21. hayırlı akşamlar,

    Sizde de balık varmış demek ki:)) Tarifini verdiğim balık çorbasını, balıkla arası pek hoş olmayan eşim bile çok severek yediğine göre, sanırım birçok kişi tarfından beğenilecektir. Size de kesinlikle tavsiye ederim. Somon kullanırsanız ya da kılçığı çok az balıkları tercih ederseniz yapımı da çok kolay oluyor gerçekten:)) Pratik ve tahmin edemeyeceğiniz kadar da lezzetli oluyor..
    Sizin balık tarifiniz de çok süper görünüyor, üstelik bahsettiğiniz gibi de çok sağlıklı...Ellerinize sağlık, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Selamlar canim, hiim nefis besleyici ve saglikli olmus ellerine saglik, sevgiler.....

    YanıtlaSil
  23. canıııım ben geldiiiim:)
    eline sağlık size afiyet olsun ben almıyayım buğulama hiç sevmem kızartma yemek bana da yasak fırında ızgara yapıp yiyoruz bizde napalım:(
    balım senin mayalı peynirli kreplerinden yaptım geçen gün bizimkilere senin yakışıklıya çirkin bir kız getiricem yakında bloğa eklerim tadı nefisti tarif için teşekkürler çok öptüüüüm..

    YanıtlaSil
  24. sa.
    ellerinize sağlık,balık çıtır çıtır haliyle de çok güzel oluyor ama bu hali de çok güzel ne güzel bir nimet şu balık,hem faydalı hem de çok lezzetli..

    YanıtlaSil