SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA
Balık yememiz lazım ama kızartma yapmadan ve fazla yağ kullanmadan pişirmeli Buğulama benim için ideal biraz da sebze ilavesiyle hem lezzetini hem de besleyiciliğini artırmış oldum
Hamsi balığını seviyorsanız denemenizi öneririm seveceğinizi düşünüyorum
1 kg hamsi balığı,
1 adet büyük boy soğan,
3 adet domates,
1 adet havuç,
3 adet yeşil biber,
2 adet limonun suyu,
1 demet maydanoz,
1 fincan zeytinyağı konabilir ama ben diyetimden dolayı az miktarda z.yağı kullandım
Hamsilerin kılçığını çıkarıp yıkıyorum az tuzluyorum ve(teflon)balık tencereme yerleştiriyorum,
Balıkların üstüne sırasıyla:
İnce ve uzun dilimlediğim soğanları balıkların üstüne koyuyorum,
Dilimlenmiş yeşil biberleri,
Doğranmış havuçları,
Doğranmış kabuğu soyulmuş domatesleri,
Kıyılmış maydanozu,
Limonun suyunu,
Zeytinyağını ve biraz tuz koyup tencerenin kapağını kapatıyorum,
Önce hızlı daha sonra kısık ateşte balıklar suyunu bırakıp tekrar çekene ve bir miktar kızarana kadar ocakta tutuyorum
Balık yememiz lazım ama kızartma yapmadan ve fazla yağ kullanmadan pişirmeli Buğulama benim için ideal biraz da sebze ilavesiyle hem lezzetini hem de besleyiciliğini artırmış oldum
Hamsi balığını seviyorsanız denemenizi öneririm seveceğinizi düşünüyorum
1 kg hamsi balığı,
1 adet büyük boy soğan,
3 adet domates,
1 adet havuç,
3 adet yeşil biber,
2 adet limonun suyu,
1 demet maydanoz,
1 fincan zeytinyağı konabilir ama ben diyetimden dolayı az miktarda z.yağı kullandım
Hamsilerin kılçığını çıkarıp yıkıyorum az tuzluyorum ve(teflon)balık tencereme yerleştiriyorum,
Balıkların üstüne sırasıyla:
İnce ve uzun dilimlediğim soğanları balıkların üstüne koyuyorum,
Dilimlenmiş yeşil biberleri,
Doğranmış havuçları,
Doğranmış kabuğu soyulmuş domatesleri,
Kıyılmış maydanozu,
Limonun suyunu,
Zeytinyağını ve biraz tuz koyup tencerenin kapağını kapatıyorum,
Önce hızlı daha sonra kısık ateşte balıklar suyunu bırakıp tekrar çekene ve bir miktar kızarana kadar ocakta tutuyorum
ohhh mis gibi hamsi.ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık ben balığı çok seven biri olarak her halini seviyorum....afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilAblacığım gerçekten böyle çok sağlıklı ama gelde bunu bizim çocuklara anlat :) illa kızartma,illa ki çıtır olacak.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilellerinize sağlık...olsada yesek yani..sevgiler.
YanıtlaSilbir karadenızli olarak hamsi vazgecemediklerimiz arasında siz de çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık....
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık.hamsi memletimin yemeği ama benim yediğim söylenemez.sevgiler .diyete devam mşallah.tebrik ediyorum
YanıtlaSilçok güzel olmuş bir balık sever olarak yine ağzımın suyu aktı neyseki bugün yani cumartesi günleri bizim balık yeme günümüz:))
YanıtlaSilellerine sağlık,şifa olsun
bu şekilde de çok severiz.ama mevsimi geçince farklı alternatifler arıyoruz.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayy balıkk bayılırımmm :)))
YanıtlaSilhemde buğulama :)
ellerine sağlık ablacım :)
ellerine sağlık ablacımmmm oohhhh mis cibi hamsidur daa:))
YanıtlaSilarkaşım merhabalar
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel vede sağlıklı buğulama amma ben kızartmaya bayılırım ,canım blogspota geçmek nasıl kolaymı bende geçeyim diyorum becerebilirmiyim bilmiyorum beni bilgilendirirsen sevinirim
sevgiler
sofrakeyfi.blogcu.com
Ablacığım ellerine sağlık nefisss görünüyor.Tam benlik olmuş:)))
YanıtlaSilOi, amiga!
YanıtlaSilVoltei para outra visitinha...
Ontem foi dia do cacau...
Que sua vida e de sua família seja doce como o chocolate!
Hoje, no Brasil as luzes se apagam ...
Não ao aquecimento global.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
sevgili umutluhayat,teşekkür ederim
YanıtlaSilberacan,buyur gel:),
hayatcemresi,ahh kızartma ahh,
ebru,teşekkürler,
filiz,sağolasın canım,
evra,marmaralıyız ama bizde seviyoruz,
aleyna,evet canım diyete devam,
yemekyapalım,inşallah şifa olur
selam ve sevgiler
Bayilirim. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilhem sağlıklı hem besleyici olmuş.ellerine sağlık..
YanıtlaSilbalık yemeği sevmeyenlerin bile fikrini değiştirebileceğibir tarif ,ellerinize sağlık
YanıtlaSilSelamün Aleyküm,ellerinize sağlık,bende bu şekliyle daha çok severim,afiyet olsun,selam ve dua ile...
YanıtlaSilEline sağlık ablam hiç hayır demiyeceğim bir balıktır hamsi nefis olmuş sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilhayırlı akşamlar,
YanıtlaSilSizde de balık varmış demek ki:)) Tarifini verdiğim balık çorbasını, balıkla arası pek hoş olmayan eşim bile çok severek yediğine göre, sanırım birçok kişi tarfından beğenilecektir. Size de kesinlikle tavsiye ederim. Somon kullanırsanız ya da kılçığı çok az balıkları tercih ederseniz yapımı da çok kolay oluyor gerçekten:)) Pratik ve tahmin edemeyeceğiniz kadar da lezzetli oluyor..
Sizin balık tarifiniz de çok süper görünüyor, üstelik bahsettiğiniz gibi de çok sağlıklı...Ellerinize sağlık, sevgilerimle...
Selamlar canim, hiim nefis besleyici ve saglikli olmus ellerine saglik, sevgiler.....
YanıtlaSilcanıııım ben geldiiiim:)
YanıtlaSileline sağlık size afiyet olsun ben almıyayım buğulama hiç sevmem kızartma yemek bana da yasak fırında ızgara yapıp yiyoruz bizde napalım:(
balım senin mayalı peynirli kreplerinden yaptım geçen gün bizimkilere senin yakışıklıya çirkin bir kız getiricem yakında bloğa eklerim tadı nefisti tarif için teşekkürler çok öptüüüüm..
sa.
YanıtlaSilellerinize sağlık,balık çıtır çıtır haliyle de çok güzel oluyor ama bu hali de çok güzel ne güzel bir nimet şu balık,hem faydalı hem de çok lezzetli..