Sayfalar

17 Şubat 2010 Çarşamba

BALKABAĞI HOŞAFI



ÜZÜMLÜ BALKABAĞI HOŞAFI


Yıllar önce bir köyde düğün yemeğinde bu hoşafı gördüm aaa kabaktan hoşafmı olur demiştim yediğimde de tadına şaşırmıştım,aradan geçen zaman zarfında yapmak nasip olmadı niye mi? Şöyle bol cevizli şerbetli kabak tatlısı yapmaktan hoşafa sıra gelmedi:)) ama şimdi diyetteyim ya!!! Tatlı yasak diye evdeki kabağı biraz mücver,biraz hoşaf, biraz da çorba yaparak değerlendirdim çorba tarifim yakında gelecek
Balkabağı kabukları soyulup yıkanır, küp şeklinde doğranır su ve karanfil ile ocağa konur, pişmeye yakın daha önceden yıkanıp su içinde bekletilen çekirdeksiz üzümler ilave edilir çok kısa sürede pişen malzemenin içine arzuya göre şeker ilave edilir(ben çok az miktarda koydum) ve ocak kapatılır
Sonuç olarak; lütfen deneyin, farklı bir lezzet yakalayın, yerken kabak tatlısının az şekerli halini damağınızda hissedeceksiniz

27 yorum:

  1. Hımmmm
    görüntüsü çok güzel ama hiç duymamıştım değişik geldi tadı nasıldır acaba ...
    eminim güzeldir ...
    Ellerine sağlık canım....
    Sevmeyen varsa bile balkabağını bu görüntü ve renk karşısında mutlaka yiyecektir....

    YanıtlaSil
  2. canım hiç yapmadım balkabağı hoşafı çok güzel görünüyor kabak zamanı bitmeden hemen yapıcam ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. sevgili yıldız,şengülce,inanın çok lezzetli ve farklı bir hoşaf kesinlikle yapmanızı öneririm
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik degisik bir hosaf afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Hoşafları çok severim, balkabagından eminim çok lezzetli olmuştur, ellerin dert görmesin.a.e.o.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık ablacığım hoşafı çok severim balkabaklı hiç yemedim.Canım çekti yarın bu tarifi deniyeceğim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. sevgili tatlılargülcandan,evet çok değişik bir hoşaf,
    burcunokta,kabak hoşafı çok lezzetli oldu sende A.E.O

    YanıtlaSil
  8. eminim guzel olmustur,soyle yemeklerin, pilavin yanina:)))Bu arada ben de Bandirmaliyim,Balikesirlisiniz galiba.

    YanıtlaSil
  9. ilk kez gördüm.değişik ve çok hoş bir tarif.eminim tadı çok güzeldir.hoşafın her türlüsüne bayılırım.eline sağlık.hayırlı günler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık diğer yorum gelmedi sandım ..afiyet şifa olsun ..hoşçakal..
    beracan

    YanıtlaSil
  11. İlk defa duydum ve gördüm.Ellerin dert görmesin.Niye sustun demişsin,bazen susmak iyi geliyor be ablacım....

    YanıtlaSil
  12. sevgili miniğimlemutfakta, evet çok güzel oldu,demek hemşehriyiz ben balıkesirliyim,
    gümüştepsi,çok bilinen bir hoşaf değil galiba ama enfes oluyor,
    beracan,sende hoşçakal
    hepinize selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
  14. Ilk defa duydum bal kabağını çok severim ama hoşafı nasıl acaba....denemem lazım görüntüsü çok güzel.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Merhaba. Hiç duymamıştım, çok değişik geldi. Siz yaptığınıza göre eminim çok güzeldir. Poğaçalar da harika görünüyor, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. ablacım ilk kez gördüm balkabağı hoşafını çok değişik geldi.. ellerine sağlıkk:))

    YanıtlaSil
  17. sevgili tubacım,teşekkür ederim,
    esmanur,kabak hoşafı farklı ve lezzetli oluyor öneririm,
    birselirem,pek bilinmiyor evet
    kalpkurabiye denersin beğeneceğine inanıyorum
    hepinize selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize saglik... Son derece leziz görünüyor hosafiniz... Hic denememistim... Ama anladim ki mutlaka denenmeli... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  19. eminim lezzetli olmuştur balkabağı çok yerde kullanılabiliyormuş gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    ellerine sağlık. ne güzel görünüyor. Hiç duymadım da, yemedim de. Küçük kızım kabak hastası. Bunu da yapıp ona yedirmek lazım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. Ablacıgım, çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.rejımdeyken de böyle lezzetlere baktıkça ayy ayy fena oluyorum
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  22. sevgili münster, bence denemelisin,
    ahsensena,yakında kabak çorbası yayınlıycam,
    bülbülünyeri,kızına şifa olsun,
    cemile,sorma diyetteyizya yemiyorum yediriyorum:))
    hepinize selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Bende ilk defa duyuyorum tadını merak ettim ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  24. sa
    ellerinize sağlık,hiç balkabağı hoşafı denememiştik ne kadar güzel olmuştur,teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Harika gozukuyor .eminim tadi goruntuden daha mukemmeldir.Ellerinize saglik. Masallah.

    YanıtlaSil
  26. sevgili pembetatlar,
    sugibi,
    mutfakdili,
    çok farklı ve lezzetli bu hoşafı denemenizi öneririm
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Cok degisik bir tarif hic denemedim, eminim güzel omustur, ellerine saglik

    YanıtlaSil