Sayfalar
▼
3 Kasım 2009 Salı
DOMATES SOSUNDA BAMYA KIZARTMASI
DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI
Bamyayı değişik şekilde yemek isteyenler için güzel bir seçenek
Bamyayı severek yiyemiyen ben dahil herkes çok beğendi
Öncelikle bamyalar ayıklanmadan yıkanır, kurutulur ve başları kesilir,
1 kahve fincanı maden suyu,
2 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
1-2 kaşık su,
Tuz karıştırılarak sos hazırlanır,
Bamyalar sosa bulanarak kızgın sıvıyağda kızartılır
Domates sos için;
Domates rendesi ve dövülmüş sarımsak zeytinyağı ile kavrulur tuzu atılır ve servis tabağının altına yayılır,
Domates sosun üstüne kızaran bamyalar yerleştirilir ve mutlaka yoğurt la birlikte servis yapılır
Not:sos miktarı resimdeki bamyaya yetti
Eline sağlık ablacığım bamya yemeğini çok severim ama kızarmasını hiç duymamıştım değişik bir tat olsa gerek afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilben yemeğini hiç yiyemem ama kızartmasını yedim :)
SilBamya kızartması hiç duymamıştım ama güzel görünüyor.
YanıtlaSilmantarlarda öyle,Kızkardeşimde balıkesirde, oda mantarlardan bahsediyordu, hatta konservesini yapmış, abla sanada göndereyim diyordu.neyse size afiyet olsun sevgiler))))
balıkesirde bamya çok üretilir :)))
Silcanım mimin varrrrrrrrrrrr
YanıtlaSil:))))))
Silhmmm ben bamyayi cok severim fakat bidahaki yili beklemem gerek;))burda bulunmuyor yani bizimkisi Turkiye'eye gidince...
YanıtlaSilelelrine saglik canimm...
kurusunu bulursanız kızartın güzel olur herhalde
Silmerhaba canım kızartma çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silah ablacım ah .bir insan bamyayı bu kadar severde bulamaz memleketinde.lütfen bi tabakda benim için ye.şifa olsun
YanıtlaSilaksiliğe bak burada çok ama ben yiyebilsem :(((
SilÇok ilginç bir tarif ve ilk defa duydum.Değişik ..denemek lazım
YanıtlaSilellerınıze sağlık
ben de ilk kez yaptım :)
Silbir kez yemiştim orjinal oluyor.
YanıtlaSilevet farklı
SilEllerine sağlık canım.Sevgiler..
YanıtlaSil