Sayfalar

3 Kasım 2009 Salı

DOMATES SOSUNDA BAMYA KIZARTMASI



DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI


Bamyayı değişik şekilde yemek isteyenler için güzel bir seçenek
Bamyayı severek yiyemiyen ben dahil herkes çok beğendi
Öncelikle bamyalar ayıklanmadan yıkanır, kurutulur ve başları kesilir,
1 kahve fincanı maden suyu,
2 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
1-2 kaşık su,
Tuz karıştırılarak sos hazırlanır,
Bamyalar sosa bulanarak kızgın sıvıyağda kızartılır
Domates sos için;
Domates rendesi ve dövülmüş sarımsak zeytinyağı ile kavrulur tuzu atılır ve servis tabağının altına yayılır,
Domates sosun üstüne kızaran bamyalar yerleştirilir ve mutlaka yoğurt la birlikte servis yapılır
Not:sos miktarı resimdeki bamyaya yetti

17 yorum:

  1. Eline sağlık ablacığım bamya yemeğini çok severim ama kızarmasını hiç duymamıştım değişik bir tat olsa gerek afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yemeğini hiç yiyemem ama kızartmasını yedim :)

      Sil
  2. Bamya kızartması hiç duymamıştım ama güzel görünüyor.
    mantarlarda öyle,Kızkardeşimde balıkesirde, oda mantarlardan bahsediyordu, hatta konservesini yapmış, abla sanada göndereyim diyordu.neyse size afiyet olsun sevgiler))))

    YanıtlaSil
  3. canım mimin varrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  4. hmmm ben bamyayi cok severim fakat bidahaki yili beklemem gerek;))burda bulunmuyor yani bizimkisi Turkiye'eye gidince...

    elelrine saglik canimm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurusunu bulursanız kızartın güzel olur herhalde

      Sil
  5. merhaba canım kızartma çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ah ablacım ah .bir insan bamyayı bu kadar severde bulamaz memleketinde.lütfen bi tabakda benim için ye.şifa olsun

    YanıtlaSil
  7. Çok ilginç bir tarif ve ilk defa duydum.Değişik ..denemek lazım
    ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  8. bir kez yemiştim orjinal oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.Sevgiler..

    YanıtlaSil