Sayfalar

27 Ekim 2009 Salı

CEVİZLİ KEK



CEVİZLİ KEK



Yumuşacık sünger gibi lezzetli bir kek yemek isterseniz buyurun ölçüler:

3 adet yumurta,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1,5 su bardağına yakın şeker,
İri kıyılmış ceviz,
2 su bardağından biraz fazla un,
Kabartma tozu,
Vanilya

Oda sıcaklığındaki yumurtalar köpürene kadar çırpılır,
Şeker ve yumurta birlikte çırpılır,
Süt,yoğurt ve yağ ilavesi ile az daha çırpılır,
Un,kabartma tozu vanilya ve cevizler de ilave edilip kaşıkla karıştırılır ve kalıba dökülür, ön ısıtmalı 160 c fırında yaklaşık 1 saate yakın tutulur (silikon kalıp kullandığım için içi tam pişsin diye sıcaklığı az tuttum diğer kalıpta 170 c de pişirilebilir)

9 yorum:

  1. hıım ço güzel görünüyor doğrusu ellerine sağlık, afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. canım tamda kek çekiyordu :((
    hiç iyi olmadı bunu gördüğüm...

    YanıtlaSil
  3. canım buyurdum sen çağırırsında gelmezmiyim böyle leziz bir kek yenmezmi ellerine sağlık ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ablacığım ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. İnsanın iştehını kabartıyor.

    YanıtlaSil
  6. en severek yediğim kek türü bol ceviz :)) ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  7. Tarifinizi denedim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Misafirleirm de severek yedi. Paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. kaç cmlik kalıp acaba bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, bu kek kalıbının çapı 25 cm civarında

      Sil