Sayfalar

4 Eylül 2009 Cuma

Soğan Çorbası






Soğan  Çorbası

2 adet soğan,
2 çorba kaşığı un,
2 kaşık tereyağı,
2 kaşık sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
3 su bardağı su,

Yine bir deneme yaptım ve antibiyotik özelliği olan soğanla çorba yaptım ve gerçekten çok beğendik merhem gibi ilaç gibi boğazdan geçiyor ayrıca ağır soğan kokusu da yok
Soğanları ince kıyıp yağla bir müddet kavurdum soğanların yanmaması için ocağı kısık tutmakta yarar var,
Unu ilave edip un kokusu gidene kadar biraz daha kavurdum,
Sıcak suyu( varsa et suyu ) koyup kaynattım,
Süt ve yumurta sarısını çırpıp çorbaya ilave ettim,
Üstüne de tereyağı ve pul biber kızdırıp döktüm


7 yorum:

  1. MÜKEMMEL BİR TARİF.SOĞANI SEVERİM AMA BÖYLE HİÇ DENEMEDİM.DAHA DOĞRUSU CESARET EDEMEDİM YENİR Mİ DİYE.AMA HERŞEYİN BİR İLKİ OLMALI.AFİYETLER OLSUN.HAYIRLI CUMALAR.SEVGİYLE KALIN.

    YanıtlaSil
  2. ablacım eline sağlık.ne güzel farklı farklı çorbalar yapıyorsun.evdekiler şanslı.hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  3. sogan corbasini merak ediyorum aslinda, deneyenler cok begendiklerini soyluyor, sanki koku olacakmis gibi geliyor bana ama dediğiniz gibi olmuyormuş.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM HAYIR İFTARLAR SİZE..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık herzamanki gibi farklı bir tarif....:))

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık.. çok sağlıklı çorba.g+

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik geldi tadını merak ettim doğrusu Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil