Sayfalar

5 Eylül 2008 Cuma

SU BÖREĞİ






SU BÖREĞİ

Malzemeler:

2 adet yumurta,
1 kahve fincanından az su,
Tuz,
Un
Tereyağı ve sıvıyağ

Yapılışı:
Malzemeler biraz sert hamur elde edene kadar yoğrulur ve dinlendirilir.
Hamurlar pişirilecek kaba göre açılır.
Bir tencerede su kaynatılır,içine az sıvıyağ ve tuz mutlaka konur ki;hamurlar yapışmasın ve dağılmasın,ayrı bir kapta da soğuk su hazırlanır(ben suya buz attım)
Açılan hamurlar birer birer kaynayan suya atılır hamur üste çıktığında hemen alınır ve soğuk suya konur,oradan da alınıp altı yağlanmış olan tepsi veya tavaya yayılır.
Malzemem az olduğu için ben derin teflon tava kullandım.
Yayılan hamurun üstüne eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımından biraz konur,sırasıyla hamurlar bu işlemden geçer,ortasına iç harcı konur diğer yarı hamurlar da aynı şekilde hazırlanır,her yufkadan sonra mutlaka yağ konur.
Ocak üstünde kısık ateşte çevirerek kızartılır,ters çevrilir,diğer tarafıda kızartılır.
Sonuç ancak bu kadar lezzetli olur mis gibi tereyağı kokusu eşliğinde mmmmmm ben de su böreği yapabildim diye diye yenir.!!!

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık..ramazan sofralarında yemekten en çok hoşlandığım börektir su böreği..nefis olmuş..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis duruyor arkadaşım ne yaptın sen şimdi bana?
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Elllerinize sağlık nefis görünüyor. İlk fırsatta tekrar yapmam lazım.

    YanıtlaSil