MERHABALAR
Patlıcan ile çok çeşitli yemek,salata,börek,hamurişi için iç malzemesi yapmak mümkün,her çeşidini çok severek yeriz
BOSTAN-TOP-TOPAK-TOPAN PATLICAN diye bilinen yuvarlak çeşidi ile bol kıymalı bir yemek pişirdim
2 kişi olduğumuz için:
2 adet patlıcan(4 parça oluyor)
200 gr kıyma,
2 adet soğan,
4 adet domates,
8-10 adet yeşil biber,
2-3 dal maydanoz,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 çay bardağı sıcak su,
az tuz,karabiber
! yapılışı karnıyarık tarzı sadece patlıcanın şekli farklı
Kolaj resimde de görüldüğü gibi patlıcanlar enine 2 ye bölünür,kabuğu alacalı soyulur,tuzlanır,acı suyunun gitmesi sağlanır,
bu arada tavada sızma zeytinyağı,kıyma, yemeklik doğranan soğan,domates,biber kavrulur,tuzu biberi atılır,ocak söndürülür,kıyılmış maydanoz ilave edilir.
suyu süzdürülen patlıcanlar kağıt havlu ile kurulunan patlıcanlar kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartılır,fırın kabına alınır,
patlıcanların ortasına çatalla bastırarak çukurlaştırılır,bu çukurlara kavrulmuş kıymalı harç patlıcanlara eşit şekilde doldurulur,
üzerine az sıcak su döküp,domates,biber dilimleri ile süslenir,230 c kızgın fırında 15-20 dakika kadar tutulur.
ellerine sağlık bol malzemeli çok güzel olmuş.
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık. Evliliğimin ilk yıllarında sıkça yaptığım havalı yemeklerimdedir :)
YanıtlaSilEline emegine saglık harika görünüyor ablacıgım
YanıtlaSilPatlıcanlı ne varsa bayılırım ablaciiiiimm...❤sizinki de harika görünüyor... ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık ablammmmm…
YanıtlaSilPatlıcan demek lezzet demek afiyetler olsun…
Bu arada blogumda ödülün varrrrrr…
Beklerim…
Harika olmus, ellerine saglik
YanıtlaSiloff off yaz mevsimini en güzel sebzesi çok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSil