Bu Blogda Ara

31 Aralık 2014 Çarşamba

Kaşarlı Melemen

bakmak isterseniz diğer tüm KAHVALTILIKLAR BURADA TIKK

Kaşar peynirli Melemen

29 Aralık 2014 Pazartesi

Acı Biber Turşusu ( sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu)





Tüm turşu tariflerim BURADA


Acı Biber Turşusu(sirkeli ve zeytinyağlı yuvarlama turşu)
Çok lezzetli ve kolay bir turşu,hele bir de benim yaptığım gibi sebzeler bahçenizden ellerinizle toplanmış,taze ve doğal olursa harika olacaktır inanın , (bu biberler bahçede saksıda yetişti)

27 Aralık 2014 Cumartesi

Tavuklu Şehriye (Antibiyotik) Çorbası



Tavuklu Şehriye (Antibiyotik) Çorbası Nasıl Yapılır?
Merhabalar,selam ve dua ile,
Havalar oldukça soğuk,bu hafta kar yağacakmış, bu yüzden çok sağlıklı,şifa deposu ve lezzet garantili bir çorba içmeli

23 Aralık 2014 Salı

GÜL POĞAÇA-MAYALI POĞAÇA


                                     TÜM POĞAÇA TARİFLERİM BURADA TIKK

Öyle bir poğaça ki; inanılmaz yumuşaklıkta harikulade bir hamuru ,lezzeti ve kokusu ile mükemmel oldu

17 Aralık 2014 Çarşamba

SIVI YAĞLI TARÇINLI KURABİYE


DİĞER KURABİYE TARİFLERİM İÇİN TIKKK
1 adet orta boy yumurta,
1/2 (yarım) çay (ince belli) bardağı fındık yağı,
1/2 çay bardağı pudra şekeri (artırılabilir),
1 tatlı kaşığı toz tarçın,

13 Aralık 2014 Cumartesi

İNGİLİZ KEKİ- HİNDİSTAN CEVİZLİ KÜP KEK

BAKMAK İSTERSENİZ TÜM KEK TARİFLERİM BURADA
 ÇİKOLATALI ve KAKAOLU ŞIMARTAN LEZZETLERBURADA

daha önceden paylaştığım KAKAOLU VE CEVİZLİ KEK tarifime bakarmısınız ?
çünkü; bu kek artınca küçük küp şeklinde kesip buz dolabında muhafaza ettim,biraz süt,çikolata,şeker ve hindistan cevizi ile bu şekilde bir lokmalık lezzet küpleri oldu
nasıl mı oldu ? ::))

8 Aralık 2014 Pazartesi

DOĞAL TAVUK SUYUNA PİRİNÇ ÇORBASI



BAKMAK İSTERSENİZ DİĞER ÇORBA TARİFLERİM BURADA TIKK

MERHABA,SELAM VE DUA İLE SEVGİLİ CANLAR :)
En doğalından hatta taaaaa çocukluğumdaki kadar doğal lezzetteki  bir çorbayı afiyetle,şifa niyetine ve eski günleri yad ederek içtik,sizlerle de paylaşmak istedim
Bundan 40-50 yıl öncesinin lezzetini yeniden tatmak :)
rahmetli babam canlı horoz alır keser,rahmetli annem de temizler ve bu şekilde pirinç çorbası pişirirdi,aynısını yapmaya çalıştım
bir dostumuz köyde bahçesinde doğal şartlarda yetiştirdiği tavuğunu kesip parçalayıp hediye getirmiş
eskiden olduğu gibi tertemiz ilaçsız ciğerleri,taşlığı,yüreği ile birlikte :)
ÇORBAYI NASIL MI PİŞİRDİM ? BUYURUN EFENDİM:
1 çay bardağı kadar pirinci yıkayıp tencereye az kaynar su ile koyup kaynamaya bıraktım,
ciğerlerini boyun ve göğüs kemiğini önceden haşlamıştım, sapsarı mis gibi kokulu harika bir tavuk suyu oldu,
bu haşlanmış tavuk suyundan da ilave edip 1 tatlı kaşığına yakın tane karabiberle birlikte pirinçler yumuşayana dek kaynattım,
ciğerleri zaten haşlanmış olduğundan sudan çıkarıp küçük doğrayıp pirinçlere ilave ettim,
hepsi bu kadar ama LEZZET-KOKU anlatılamaz
sadece limon suyu,isteğe göre karabiber ve pul biber dökerek yediğimiz çorbamızda hiç ! YAĞ kullanmadım,görülen yağ tavuğun kendi yağı :))

4 Aralık 2014 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ-FINDIKLI,FINDIK YAĞLI KAVALA



DİĞER KURABİYE TARİFLERİM İÇİN TIKKK
MERHABA,SELAM VE DUA İLE,
Edirne kurabiyesi de denilen,kavrulmuş un ve bademle yapılan bir kurabiyedir KAVALA ancak ben evimde olan malzemelerle doğaçlama tarifler denemeyi çok sevdiğimden olsa gerek kırılmış fındıkla ve fındık yağıyla yaptım,bire bir aynısı olmasa da bana göre yaptıklarım KAVALA KURABİYE oldular, en azından o niyetle yedim :))))))
şayet siz de benim tarifimi denemek isterseniz,hele ki katı yağ kullanmıyorsanız buyurun tarif:
bencileyin kavala kurabiye malzemeleri:
2 adet orta boy yumurta,
1 çay (ince belli) bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı pudra şekeri(artırılabilir),
1,5 çay bardağı ince kırılmış fındık,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
5--5,5 çay bardağı un
üstüne elemek için 1 su bardağına yakın pudra şekeri
Yumurta,şeker,fındık yağını bir kap içersinde karıştıralım,
eleyerek k.tozu,vanilya ve unu yavaş yavaş kontrollü ilave edelim ve ister elle ister kaşıkla hamur haline getirelim,
unun hepsini koymadan kırık fındıkları da ilave edip yumuşak bir kurabiye hamuru olana dek azar azar un koyabiliriz
aslında hamur merdane ile açılıp ay şeklinde kurabiye kalıbıyla kesilir ama; ben özel bir kurabiye kalıbı aldım üstte resim :)  cevizden küçük hamuru elime alıp hafifçe yuvarlayıp kalıptaki çukurlara koydum şeklini aldı :)
160-170 c fırında pişirelim,kızarmasını beklemeden alalım
ilk sıcaklığı çıkınca üstüne pudra şekeri eleyelim
afiyet olsun

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem