DİĞER TÜM REÇEL VE MARMELATLARIM * BURADA *
MERHABA
Yaz meyveleri bitti bitiyor,nasip olursa kışın kahvaltılarımızda yiyebilmek için değişik meyve reçelleri yapmaya çalıştık,
dolapda azar miktarda kalan SİYAH ÇEKİRDEKLİ ÜZÜM ile BEYAZ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM karışımından farklı bir reçel çıktı,çok da lezzetli oldu :)
olur mu? çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm bir arada dememeli denemeli derim :)
**üzümler ayıklandıktan sonra yaklaşık 1 kg idi,
**sap ve çöpleri ayıklanan üzümler güzelce yıkanır kevgirde suyu süzülünce reçel pişirilecek tencereye konur,
**3 su bardağı toz şeker üzümlerin üstüne yayılır,
**tencerenin kapağı örtülü olarak (mümkünse)1 gece buz dolabında bekletilir,üzümler suyunu salsın diye,
**ertesi sabah veya 3-5 saat sonra tencere ocağa konur,isteğe göre su konur(reçelin kıvamının sulu veya az sulu olması)eşim bira sulu olsun marmelata benzemesin dediği için 3 su bardağı su ilave etttim,
**1 çay kaşığı tereyağını (köpüklenmemesi ve taşmaması için) koyup kaynamaya bırakmalı,ara ara kevgirle karıştırmadan üstten yavaş dokunuşlarla pişmesini sağlamalı,
**kaynadıktan sonra ocağı kısıp yaklaşık 1 saat kaynatmak yeterli oluyor,
**kıvamı kontrol edilen reçel olduysa 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilerek 2-3 taşım daha kaynatılıp cam şişelere konur,
**hemen yenmeyecek şişelere reçel sıcakken konur,kapağı kapatılır ve ters çevrilerek üstü örtülür,bu şekilde vakumlanır uzun süre muhafaza edilir
NOT:NİYE ÇEKİRDEKLERİ İLE PİŞİRDİM?
**zaten siyah üzüm çekirdeğinin yenmesi gerektiğini biliyoruz,üşendiğim için değil şifasından yararlanmak için çekirdeklerini atmadık çiğneyerek yiyoruz,TAVSİYE EDERİM
KEK KALIBINDA SEBZELİ MAKARNALI BÖREK
3 gün önce