Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2014 Cumartesi

CEVİZLİ,TEREYAĞLI İRMİK HELVASI



Bakmak isterseniz
TAHİNLİ UN HELVASI BURADA

HELVALAR BURADA 

SÜTLÜ TATLILAR BURADA
** bu ölçülerin yarısı ile yaptım **
1 paket(orta)irmik(500 gr),
250 gr  tereyağı,
1 su bardağı iri kırılmış ceviz,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre(ceviz yerine) fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
Tereyağı ve süt mükemmel bir lezzet ve kıvam veriyor.
Tereyağı eriyince ceviz ve irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,
irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.
Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.
şekil vermesi oldukça kolay ve zevkli :)
muffin kalıplarının dibine bir parça ceviz koyup kaşıkla ılıyan helva konur,bastırılır,alttan iterek çıkarılır,ters çevirip servis edilir.


28 Ağustos 2014 Perşembe

ELMA DİLİMİ PATATES-TAZE PATATES


Bakmak isterseniz KAHVALTILIKLAR BURADA   

Küçük büyük çoğumuzun lezzetine hayran olduğumuz,kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir patates kızartması ve patatesli lezzetler
kalorisinin yüksek olması dezavantajı ama ara sıra da olsa nefisleri doyurmak gerek
taze patatesle elma dilimi fırında baharatlı veya bu şekilde tavada yapılabilir
ben 2 adet patatesi güzelce yıkadım,temizlemek için fırçam olmadığından tırtıklı bıçakla kabuklarını çok fazla almadan sadece siyahlıkları temizledim,boyuna önce 2 ye,sonra tekrar 2 ye yani 8 e dilimledim
ıslaklığını kurulayıp,tavaya çok az fındık yağı koyup ısınınca patatesleri attım,orta ateşte kızartıp servis tabağına aldım

23 Ağustos 2014 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE (KAVURMALI,YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR KÖFTESİ)



1/2 kg köftelik bulgur,
tuz,
un,
1 yumurta,
zeytinyağı,
arzuya göre 1 kaşık salça
üstüne dökmek için tereyağı(100-150 gr)
bakmak isterseniz BAKLİYATLAR BURADA
BULGURLU TARİFLER  BURADA
öncelikle uygun bir tencereye konan bulgurun üstünü basacak kadar sıcak su dökülür ve bir taşım kaynatılır,ocak kapatılır,soğuması beklenir,
bu arada iç malzemesi hazırlanır:
 2 adet haşlanmış patates ezilir,
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
100 gr kadar kavurma ilave edilir,karabiber,tuz ve kimyonla tatlandırılır
soğuyan bulgur derin bir karıştırma kabına alınır,üstüne 1 yumurta kırılır,az tuz atılır,yoğurulur,yoğurma işleminde kıvamını alana dek azar azar un ilave edilir,
avuç içinde  yuvarlanır,iç malzemesinden 1 kaşık kadar konur kapatılır isteğe göre oval veya yuvarlak şekil verilir,
tencerede su kaynatılır,köfteler kaynayan suya atılır,2-3 taşım kaynatılır,süzülür,geniş bir kaba alınır,üstlerine kızgın tereyağı dökülür,pul biber de çok yakışır

20 Ağustos 2014 Çarşamba

KIYMALI,PATLICANLI ENGİNAR YEMEĞİ VEEE BEN DE İNSTAGRAMDAYIM BEKLERİM



Takibe alır,tavsiye eder, ve hatta yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum,
çünkü daha çok yeniyim

6 adet enginar,
200-250 gr kadar kıyma,
2 adet küçük boy veya 1 adet orta boy patlıcan,
1 adet soğan,
3-4 adet yeşil biber,
3 adet domates,
yarım fincan sızma zeytinyağı,
az tuz
Hazırlaması oldukça pratik,kolay,yemesi çok lezzetli,çeşidi ve şifası da çok fazladır enginarın,
mevsiminde aldığım enginarları limonla ovup dondurucuya koyuyorum,çıkarıp pişirmesi kolaylaşıyor,
enginarları yıkayıp bir tencerede kısa süre haşlamak gerek,ne dağılacak,ne de çiğ kalacak gibi,
geniş ve yayvan bir tencerede yemeklik doğranan soğan,biber,kıyma,domates zeytinyağı ile kavrulmalı,
minik küp şeklinde doğranan patlıcan ilave edilip bir iki karıştırdıktan sonra az haşlanmış enginarlar ters kapatılır1 çay bardağı kadar sıcak su,az tuz atılır,kaynayana dek orta,kaynadıktan sonra kısık ocakda yaklaşık 10 dk kadar pişirilir,enginarlar ters çevrilir,2-3 dk sonra ocak kapatılır.
KIYMALI BEZELYELİ ENGİNAR YEMEĞİ BURADA 


16 Ağustos 2014 Cumartesi

KÖZ BİBERLİ KURU BÖRÜLCE SALATASI

bakmak isterseniz diğer SALATA ÇEŞİTLERİM BURADA
Farklı,lezzetli ve şifalı bir salata yapmak isterseniz ve elinizin altında hazırda haşlanmış börülceniz ve kırmızı köz biberiniz varsa benim gibi hemen yapıverin :)
küçük bir kase haşlanmış kuru börülce,
dondurucudan çıkardığım küçük bir poşet (3-4 adet kadar) közlenmiş soyulmuş kırmızı kapya biber,
küçük bir soğan,
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 adet limonun suyu,
maydanoz,tuz

14 Ağustos 2014 Perşembe

SEMİZOTLU VE KAŞAR PEYNİRLİ GÖZLEME



GÖZLEME ÇEŞİTLERİM BURADA 
Hazır yufka hepimiz için büyük kolaylık, iç malzememiz varsa kısa sürede gözleme , börek vs yapmak mümkün,
ben elimde hazırda bulunan ayıklanmış yıkanmış semizotları ve kaşar peyniri ile nefis gözlemeler hazırladım,çayımızı demleyip diğer kahvaltılıklarla masamıza oturduk,afiyetle yedik
3 adet yufka,
1 kase yıkanmış çiğ semizotu ,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
fırça ile sürmek için fındık yağı,
kara biber, pul biber,kimyon
yufkaları ortadan 2 ye kestim,1 adet yufkadan 2 adet gözleme toplamda 6 adet gözlememiz oldu :)
kestiğim yufkalara fırça ile çok az miktarda fındık yağı sürdüm,siz istediğiniz yağı sürebilirsiniz
2 yanından ve alt,üst taraflarından 4 parmak kadar içeri katladım,kat yerlerine de yağ sürdüm,
yarısına ÇİĞ semizotu yapraklarını koydum,kaşar peynirini ve baharatları döküp 2 ye katladım,
tavada altını üstünü kızartıp tekrar az miktarda yağ sürdüm

12 Ağustos 2014 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KUZU İNCİK YAHNİ


bakmak isterseniz DÜDÜKLÜDE KUZU (İNCİK) TANDIR BURADA
ET YEMEKLERİ BURADA
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER,
Hem lezzetli,hem pişirmesi kolay,hem de oldukça hafif bir ana yemek oldu
2 kişi için:
2 adet kuzu incik
2 adet küçük boy patates,
2 adet soğan,
3 adet domates,
5-6 adet yeşil biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
8-10 adet tane karabiber,
1 çay kaşığına yakın kaya tuzu
öncelikle incikleri güzelce yıkayıp düdüklü tencerede 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle birlikte düdüğünü yatırdıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar haşladım
**ben körpe kuzu eti kullandığım için 5 dk kaynattım,şayet daha yaşlı hayvanın eti ise süreyi artirmak gerekli ki ; güzel pişsin**
bu arada ben zamanım az olduğu için et haşlanırken bir taraftan da sebzeleri hafif soteledim
yani; sos tavasında, yemeklik doğradığım soğan,biber ve domatesleri 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile harlı ateşte kısa süre kavurdum,kaya tuzu ilave ettim,
düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağını açıp sebzeleri haşlanan etlerle karıştırdım,4 e böldüğüm patatesleri,tane karabiberleri de koyup tencerenin kapağını kapattım,buhar çıkmaya başladıktan sonra düdüğünü kapatıp 5 dk daha kaynattım
sonuç : mükemmel lezzet garantisi :)))

8 Ağustos 2014 Cuma

KIŞ İÇİN DOMATES, BİBER SOSU VE SALÇA TARİFLERİM

KIŞ İÇİN DOMATES BİBER SOSU VE SALÇA TARİFLERİM BURADA 
kışlık hazırlaması biraz uğraştırıcı olsa da çok zevkli hele bir de yardım eden olursa muhabbet eşliğinde çok hoş oluyor
 bakmak isterseniz:
AJVAR SOS BURADA
KAHVALTILIK BİBER SOS BURADAhttp://susamcorekotu.blogspot.com.tr/2011/09/kahvaltilik-biber-sos.html
KAHVALTILIK SOS YAPIMI BURADA
DOMATESLİ BİBER SOSU BURADA

KÖZ BİBERİ CAM ŞİŞEDE SAKLAMASI BURADA
KÖZ BİBERİN POŞETTE DONDURULMASI BURADA
PATLICAN VE KAPYA BİBER SALATASI BURADA
CAM ŞİŞEDE RENDE DOMATES BURADA
ACILI MELEMENLİK BURADA
GÜNEŞTE KOLAY SALÇA YAPIMI BURADA





4 Ağustos 2014 Pazartesi

KAHVALTILIK BALLI VE CEVİZLİ LOR


bakmak isterseniz tüm KAHVALTILIKLAR BURADA

Çok lezzetli bir kahvaltılıktır ballı cevizli lor
Girit mutfağına ait olduğunu biliyorum biz çok severek yiyoruz,özellikle taze kaşar loru ile çok daha leziz oluyor
hazırlaması gayet kolay,tabağa lor dilim halinde veya kaşıkla konur,üstüne bal ve kırılmış ceviz dökülür,miktarları size kalmış :) mesela ben bu şekilde hazırladım ama eşime bal miktarı az geldi tatlı kaşığıyla bal takviyesi yaptı :)))
REÇELLİ LOR TARİFİM DE BURADA

1 Ağustos 2014 Cuma

ÇİLEKLİ KOLAY KEK-TEPSİ KEKİ

MERHABALAR CANLAR,SELAMLAR,
bakmak isterseniz diğer  tüm KEK VE MUFFİNLER BURADA
Çok kolay hazırlanan, afiyetle tüketilen bir kek paylaşıyorum sizlerle,
bol çilekli az şekerli,meyveli,üstü pudra şekerli bir kek
malzemeler:
3 adet orta boy yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı su,
2-2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
200 gr kadar çilek,
2 yemek kaşığı pudra şekeri
her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları bir müddet çırptım,şekerle biraz daha çırpıp yağ ve suyu ilave ettim,eleyerek un,k.tozu,vanilya koyup,yağlanmış tepsiye döktüm,üstüne çilekleri dilimleyip yerleştirdim,sıcak fırında pişirdim,en son pudra şekeri eledim

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem