Bakmak isterseniz
TAHİNLİ UN HELVASI BURADA
HELVALAR BURADA
SÜTLÜ TATLILAR BURADA
** bu ölçülerin yarısı ile yaptım **
1 paket(orta)irmik(500 gr),
250 gr tereyağı,
250 gr tereyağı,
1 su bardağı iri kırılmış ceviz,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre(ceviz yerine) fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre(ceviz yerine) fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
Tereyağı ve süt mükemmel bir lezzet ve kıvam veriyor.
Tereyağı eriyince ceviz ve irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,
Tereyağı eriyince ceviz ve irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,
irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.
Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.
şekil vermesi oldukça kolay ve zevkli :)
muffin kalıplarının dibine bir parça ceviz koyup kaşıkla ılıyan helva konur,bastırılır,alttan iterek çıkarılır,ters çevirip servis edilir.