Bu Blogda Ara

31 Mart 2014 Pazartesi

DOMATES SOSLU ERİŞTE (EV YAPIMI)




MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
Ev yapımı eriştenin lezzeti hiç şüphesiz hangi marka olursa olsun paket erişte lezzetinin yanında çok farklıdır :) her şeyden önce insan eli değince yapanın enerjisi,sevgisi geçer,temizdir,malzemesi kalitelidir :)
tencereye yetecek kadar erişte üstünü basacak kadar kaynar su ve az tuz atıp pişene dek kaynattım,
bu arada sos tavasında sızma zeytinyağı ve YAZDAN HAZIRLADIĞIM DOMATES SOS  kısa süre kavurdum,karabiber ilave ettim ,
ben genelde özellikle ev yapımı makarnaların suyunu süzüp dökmüyorum,resimde görüldüğü gibi çok az sulu kıvamda
domates sosu üzerine döküp nane ile servis ettim

29 Mart 2014 Cumartesi

FIRINDA KAŞARLI ALABALIK


MERHABALAR
Maalesef balıkla aram çok iyi değil birazcık mesafeliyiz,pişirme esnasındaki koku ve yağlanma bunda büyük etken sanırım
eşim benim aksime çok sever,ortasını bulmaya çalışıyoruz,ya dışarda yemeye ya da fırında pişirmeye çalışıyoruz
2 adet alabalık
defne yaprağı
kaşar peyniri rendesi
yıkanmış tuzlanmış alabalıklar fırın tepsisine yağlı kağıt üstünde fırında pişene dek tutulur,resimdeki gibi balıkları ortadan ayırır veya kılçığını çıkarırsanız çok kısa sürede pişiyor,
pişince kaşar peynir rendesi konur eriyince fırın kapatılır
**balıkların üzerine 1 kaşık yağ dökülebilir ben dökmedim balığın kendi yağı yetti

PATATES OTURTMA (KIYMALI)


PATATES OTURTMA


Malzemeler:

4 Orta boy patates
300 gr. Kıyma
2 adet soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Maydanoz

Yapılışı:Kıyma soğanla kavrulur içine tuz,karabiber,domates rendesi ve maydanoz konulur.
Patatesler bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğranır ve tencerenin dibine bir sıra konulur üzerine kıymalı harcın yarısı konulur.Kıymanın üzerine tekrar patates sıralanır en üstüne kıymanın kalan yarısı konulur.
1 su bardağı sıcak su konulur ve ocakta pişirilir.Bu yemek hem çok lezzetli,hem çok pratik hem de çok bereketlidir.

28 Mart 2014 Cuma

KÖZ (KAPYA) BİBER VE MISIR SALATASI


MERHABALAR,SELAMLAR
Bu salatayı sevmeyen yok gibi,çok lezzetli,üstelik ister ana yemek,ister yemeklerin yanında salata,isterseniz gün misafirleriniz için ikramları tamamlayıcı nefis bir lezzet olur :)
KIRMIZI KAPYA BİBERLERİ yazdan közleyip dondurucuya koyuyorum,mısırları donmuş olarak alıp kısa süre buharda haşlıyorum
servis tabağına biber ve mısırları koyup üstüne limon suyu,rendelenmiş sarımsak,sızma zeytinyağı,tuz,karabiberi karıştırıp  döküyorum
SALATALAR BURADA
YAZDAN KIŞ HAZIRLIKLARI BURADA

27 Mart 2014 Perşembe

BEYAZ BARBUNYA ,TAVUKLU,PATATESLİ,HAVUÇLU BARBUNYA YEMEĞİ


MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
BEYAZ BARBUNYA(pembe benekli değil)
alan,yiyenler bilirler ne kadar lezzetli olduğunu,diğer pembe renkli barbunyaya nazaran en az 2 katı fiyata satılır,piştiğinde suyu duru olur,sonbaharda kabuklu olarak alıp ayıklıyoruz hiç yıkamadan nemlenmeden poşetleyip çiğden donduruyoruz,
pişme  süresi çok kısa olduğundan kolaylıkla pişiriyorum,
sade zeytinyağlı pilaki yapılabildiği gibi bu şekilde tavuk etli de çok lezzetli oluyor
1 poşet barbunya,
1 tavuk göğüs fileto,
1 patates,
1 havuç,
1 soğan,
1 fincan sızma zeytinyağı,
 1 su bardağı  *YAZDAN DOMATES RENDESİ*
tenceredeki zeytinyağı ısınınca kuşbaşı tavuk etlerini koyup harlı ateşte kısa süre soteledim,
küp şeklinde doğranan havuçları ve yemeklik soğanı ilave edip az daha kavurup *DOMATES RENDESİNİ  yıkanmış barbunyaları ve üstünü örtecek kadar kaynar suyu koyup kaynatım,8-10 dk sonra doğranmış patatesleri ve tuzunu koydum,kısa süre sonra yemeğim pişti
acı biber,pul biber,acı biber salçası ile lezzeti artırılabilir

26 Mart 2014 Çarşamba

KIZARMIŞ PEYNİRLE YAĞDA YUMURTA


MERHABALAR
Uzun zamandır peynir kızartmamışım,canımız da isteyince kahvaltıda yemesi güzel olur dedik :) afiyetle yedik
peynir Balıkesirin meşhur kelle peyniri oldukça serttir,tuzludur,çok lezzetlidir ve uzun süre dayanır
yağ olarak sızma zeytinyağı kullandım

24 Mart 2014 Pazartesi

PAZILI,TAZE SOĞANLI MAYALI GÖZLEME




MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HEPİNİZE SELAMLAR GÖNDERİYORUM
BALKONDA BAHAR PİKNİĞİ

Nefis kelimesi çok az kalacak inanın bana ama bu lezzeti anlatacak kelimelerim yok :)))))
2 günlük yazlığa geldik ama yanıma aldığım malzemelerin içine MAYA mutlaka yerini aldı :)
balkonda yemyeşil bahçeyi seyrederek hem de salıncakta sallanarak hamur işi yapmak fiziki gücüm olmamasına rağmen bana çok büyük bir terapi oldu :)
nasıl mı yaptım :
kışın kalmadığımız için her malzeme yoktu elimde olanlarla bu kadar

hamur için malzemeler:

1 kg un,
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı,
1 çay bardağı ayran ( yoğurt yerine ),
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket instant maya,
aldığı kadar ılık su

iç malzemesi :

1  demet pazı,
2 demet yeşil soğan,ve yeşil yaprakları,
büyük bir kase taze nane (bahçeden),
maydanoz,dereotu,
250 gr taze kaşar loru,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz
k.biber ve pul biber kalmamış :(

hamur sevgi ile yoğrulur,mayalanması için kapağı örtülerek bekletilir,
bu arada iç malzemesi hazırlanır,yeşillikler ince kıyılır,tüm malzemeler derin bir kap içinde çiğden  hazırlanır karıştıırlır,
mayalanan hamurdan istenen büyüklükte gözleme yapılacak kadar hamur alınır,ben çok ağrım olduğundan küçük bezeler açtım limon büyüklüğünde hamur yeterli oldu
merdane ve çok az un ile( üstelik sallanarak ve çevreyi seyrederek) 1 mm kalınlıkta yuvarlak açtım yarısına iç malzemeden 2 kaşık koyup kapattım,ruletle kesip yağsız tavada alt üst pişirip fırça ile zeytinyağı sürdük
resimlerde görüldüğü gibi,yanında ayran,marul salatası,bahçeden soğan,sarımsak vardı
Tabi tek başıma yapamazdım değil mi? Esra tabancalı sugibi10 a yardımları için teşekkür ederim

23 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
merhaba,blogumda da bahar temizliği yapıyorum arşivimdeki tariflerimden birini yayınlıyorum


2 adet kereviz,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Önce kerevizler soyulur,doğranır ve limonlu suda bekletilir ki;kararmasın
Soğan ve havuç doğranır az zeytinyağı ile kısa süre kavrulur,kerevizlerde yıkanıp ilave edilir kısık ateşte kısa bir süre daha kavrulur,üzerine:
1çay bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 portakalın ve yarım limonun suyu sıkılarak ilave edilir.
Kısa sürede pişen yemeğimize en son zaten haşlanmış olan bezelye ilave edilir ve ocaktan alınır.
Prof dr i Adnan SARAÇOĞLU kitabında* kereviz* için:
Siroz,
Demire bağlı kansızlık,
Gut hastalığı,
Her türlü ağrılı romatizmal şikayetlere karşı,
Kolestrol düşürücü diye yazıyor.

22 Mart 2014 Cumartesi

TAZE SOĞANLI VE DOMATESLİ YUMURTA

MERHABALAR
çok ama çoooook lezzetli söylemedi demeyin
İlkbahar geldi çok şükür,her yemyeşil,pazarlar daha da güzelleşti
taze soğanı biraz fazla almışız,sadece yeşil yapraklarını küçük doğrayarak,az sızma zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurdum,yazın hazırladığım cam şişelere koyduğum* DOMATES RENDESİ * ilave ettim,kişi başına 1 adet yumurta kırdım

21 Mart 2014 Cuma

ET KAVURMA

MERHABALAR,HAYIRLI CUMALAR
Arşivimden bir tarif : KAVURMA
Kurban etiyle kavurma yapmak bizim güzel adetlerimizdendir.Bayramda ziyarete gelen misafirlerimize ikram ediyoruz,bu bayramda da güzel bir iç pilavın üstüne kavurma koyup karanfilli ekmek ile baklavadan önce ikram ettik,çok lezzetli oldu.
Ben et kavurmayı süt ilavesiyle yapıyorum ,etler hem yumuşak hem de lezzetli oluyor.Mutlaka yapan vardır ama,uygulamak isteyenler için tarif edeyim.
Etleri küçük doğrayıp yıkadım,suyu süzülünce tencereye koydum,üstüne süt döküp ocağa koydum.Süt miktarını yaklaşık olarak 1 kg ete 1 su(küçük) bardağı süt olarak ayarlıyabilirsiniz.Etin üstünden bakıldığında süt görünüyor olacak.Eti sütle birlikte kaynattım,bir müddet sonra süt kayboluyor,eti yumuşatıyor,pişmesine yakın hafif yağı çıkıyor,yağsızsa az zeytinyağı konabilir,biraz da kendi yağı ile kavurdum yerken üstüne kazdağlarının limon kokulu kekiklerinden serptik. Kurban etinin dışında hiçbir et böyle lezzetli,miss kokulu olmuyor.Yalnızca ALLAH a ibadet,şükür niyetiyle kesildiği için olsa gerek.

20 Mart 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA YEMEĞİ


MERHABALAR,
Bugün ilkbaharın başlangıcı,yeni bir mevsim,taze sebzeler,taze meyvelerle birlikte yemek çeşitlerimiz de değişmeye başlayacak, evinde lahanası olanlar için de son fırsatlar kapuska,veya sarma yapmak gerek :)))
KAPUSKA
RABBİMİZİN bizler için yarattığı mükemmel nimetlerden lahana ile yapılan bir yemek
Lahana ince kıyılır,soğan,havuç zeytinyağı ile sotelenir (1 adet kırmızı etli biber de ilave ettim)lahanayı da koyup kapağı kapatılır,kısık ateşte pişmeye bırakılır,bir miktar pirinç(lahananın miktarına göre ayarlanır),tuz,az tozşeker de ilave edip pişirilir.
Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU ‘nun BİTKİSEL SAĞLIK REHBERİ adlı kitabında lahanayla ilgili okuduklarımın bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim

BEYAZ LAHANA’NIN ÖZELLİKLERİ

Zayıflatıcı
Selülitleri yok edici
Antioksidan
Bağırsak kanserini önleyici
Hormon dengeleyici
Kan dolaşımını düzenleyici
Kan şekerini düşürücü
Enfeksiyonlara karşı direnç arttırıcı
Toksin atıcı
Kanser hastalarında kemoterapi veya radyoterapi sonrası
Bağırsak mukozasını temizleme
Cilt tazeliği ve güzelliği

19 Mart 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (GARNİTÜRLÜ)

MERHABALAR,SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
Şimdi enginar mevsimi,tazesini pazarlarda uygun fiyata bulmak mümkün,
resmim arşivimden
YÜZEN ADA ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR

Lokum gibi yumuşak, harika lezzetli ve şifası ile de karaciğer dostu bir yemek için
Malzemeler:
Enginar,
Garnitür yada patates,bezelye ve havuç,
1 adet soğan,
1 tatlı kaşığı un,
Limon suyu,
Zeytinyağı,
Az dereotu,
Tuz, şeker
Ben mevsiminde yeterince enginar alıp limonla ovup derin dondurucuya koyuyorum, mevsim dışında da ekonomik olarak ve severek yiyebiliyoruz.
Dondurmadan önce limonla ovduğum için zaten kararmamış olan enginarları buzu çözülünce yıkayıp tencereye düz olarak koydum.
Başka bir kapta küçük doğradığım soğanı zeytinyağı ile az kavurdum,
Garnitürü ilave ettim *1 adet enginar için 3 çorba kaşığı garnitür(dondurulmuş) koydum ve az daha kavurdum,
İçine 1 tatlı kaşığı un ilave ettim az daha sotelendikten sonra bu harcı enginarların olduğu tencereye boşalttım,üstünü örtecek kadar sıcak su,tuz ve şeker koyup kapağı örtük olarak pişene kadar kaynattım(kısa sürede pişiyor)
Pişen yemeğime limon suyunu da döküp ocaktan aldım,serviste dereotu kullandım.

17 Mart 2014 Pazartesi

MUZ RÜYASI- BOL MUZLU VE ÇİKOLATALI MUZLU PUDİNG (söke un ile )




MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
SÖKE PUDİNG  biz bloggerlere paket göndermişti,çeşitli pudingler vardı :)
muz aromalı pudingi evdeki muzlarla ve damla çikolatalarla  hazırladım adını da MUZ RÜYASI koydum :)
1 paket muz aromalı puding,
3,5 su bardağı soğuk süt,
3 -4 adet muz,
damla çikolata
tencereye soğuk sütü ve toz pudingi koyup karıştırarak pişirdim,ilk sıcaklığı çıkana kadar bekledim,
muzları küçük parçalar halinde dilimledim,
servis kuplarına önce az miktarda puding,sonra muz parçaları,damla çikolata,tekrar puding şeklinde doldurdum,
en üste çikolata sos döküp afiyetle yedik

16 Mart 2014 Pazar

ENGİNAR VE İÇ BAKLA SALATASI


MERHABALAR,SELAMLAR
Bahar geldi her yer yemyeşil çok  şükür, taze sebzeler pazarlarda satılıyor ancak geçen yıl dondurucuya koyduğum sebzeleri bitiremedik,onları tüketmeye çalışıyorum,
bu salata da bu şekilde ortaya çıktı,üstelik ilk kez yaptım,zaten bu ikiliyi zeytinyağlı yemek yapıyordum,değişik bir lezzet olsun bu defa da salata olsunlar dedim :)
sebzelerimi yıkayıp buhar aparatına enginarları alta ve ters kapatarak baklaları da üste koyup tencereye çok az  sıcak su koyarak 10-15 dk pişirdim,
enginarları bakla büyüklüğünde doğradım ,baklalarla birlikte büyük bir kaba koydum,
yarım demet dereotu,3-4 adet taze soğanı ince doğradım hepsini karıştırdım,
1,5 limonun suyu,1 fincan sızma zeytinyağı,az tuz karıştırıp en üste döktüm
ENFESSSSS BİR SALATA OLDU :)

14 Mart 2014 Cuma

ÇAM MANTARI-MELKİ KIZARTMASI,SARIMSAKLI YOĞURT VE DOMATES SOS İLE


ÇAM MANTARI MELKİ
Doğal ortamda çam ağaçlarının altında yetişen kesinlikle zehirsiz lezzetli bir mantardır,
çeşitli şekillerde yenebilir,ilk kez bu şekilde kızartarak hazırladım,
mantarları dondurucuya koymuştum,yıkayıp kaynar suda bir kaç dakika tuttuktan sonra çıkarıp süzülünce poşetlemiştim,şimdi çıkardım,kağıt havlu ile ıslaklığını alıp kısa süre arkalı önlü kızarttım, sarımsaklı yoğurt döktüm, en son da domates rendesini az zeytinyağı ile kavurup üstüne döktüm

13 Mart 2014 Perşembe

ETLİ KAPYA (KIRMIZI) BİBER DOLMASI



ETLİ KAPYA(KIRMIZI ) BİBER DOLMASI
MERHABALAR,
Dondurucuya mevsiminde hiç bir işlem uygulamadan koyduğum domates şeklindeki şirin biberleri dolma yaptım,
bol kıymalı, acılı,baharatlı,nefis bir dolma oldu nasıl olduğunu anlayamadık bir baktık dolmalar bitmiş :))))))
ilk kez dondurucuya dolmalık biber koydum o da bu kapya biberlerdi,sonbaharda çıkan bu biberleri biraz fazla alınca mecburen saplarını çıkarıp,yıkayıp suyu süzüldükten sonra poşetleyip dondurucuya koydum, büyük kolaylık oldu :)
ÖNEMLİ: dolma hazırlarken önce iç malzemesini hazırlamak sonra biberleri çıkarmak gerek,hatta;biberler tam çözülmeden şeklini muhafaza ederken içini doldurmak daha uygun oluyor
iç malzemesi:
300 gr kadar kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 büyük boy soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
isteğe göre k.biber,kimyon,nane,sumak v b
az sıcak su
iç malzemesi çiğden hazırlanır,hepsi harmanlanır,biberler doldurulur,tencereye sıcak su ile yerleştirilir 

YOĞURTLU CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI
pek çoğumuzun yemek masalarımızın,davet sofralarımızın,5 çaylarımızın vazgeçilmezi assolistlerindendir :)

Havuçlar rendelenir,çok az zeytinyağı ile kısık ateşte kavrulur,
soğuyunca az tuz (arzuya göre sarımsak)ve yoğurtla karıştırılır,
 mayonez de ilave edilebilir ama ben koymuyorum.
Yemeklerin yanında da böreklerin yanında da lezzetli bir salata oluyor.

12 Mart 2014 Çarşamba

YUMURTALI MANTAR SOTE


YUMURTALI MANTAR SOTE
Bu şekilde denediniz mi? ben ilk kez yumurtalı  mantar sote denedim,çok beğendik,hem çok lezzetli hem proteinli :)
yarım paket kültür mantarı,
1 adet soğan,
3-4 adet yeşil biber,
5 kaşık domates rendesi YAZDAN HAZIRLADIM,
1 fincan sızma zeytinyağı,
1 adet yumurta,
tuz,karabiber,pul biber
mantarların üstündeki ince zar kabuğu sıyırdım,dildim,
tavaya yağı mantarları koyup harlı ateşte kısa sürede kavurdum,kısık ateşte tutulursa mantar su salar,
piyazlık doğradığım soğanları ardından biberleri ilave ettim,daha sonra da  domates rendesini koydum,tüm malzemeler zaten kısa sürede piştiği için tuzunu biberini ilave edip yumurtasını kırdım,kapağını kapattım kendi sıcaklığıyla yumurta da pişti


11 Mart 2014 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE SUSUZ YAĞSIZ TAVUK KIZARTMASI





MERHABALAR,selam ve dua ile sevgili takipçilerim,

Düdüklü tencerede kuzu etini bu tarz pişirmiştim  bakınız Kuzu Tandır gerçekten tandır kebabı gibi lezzetli oluyor,hem güzel pişiyor,hem kızarıyor,lokum gibi oluyor :)
ilk kez tavuk etini de bu tarz pişirdim,sosta bekletmedim,hatta dondurucudan çıkardığım için tam çözülememişti
2 kişi olduğumuz için 2 adet tavuk budu,2 adet patatesi yıkayıp suyu süzülünce patatesleri ortadan 2 ye böldüm,hepsini 2 kaşık sızma zeytinyağı,az tuz,pul biber,karabiberle ovarak her yerine yedirip tencereye koydum,1 tatlı kaşığı tane karabiber,4-5 tane defne yaprağı,1 tatlı kaşığı kuru biberiye koyup kapağını kapattım,orta ocakta kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp en küçük ocağın ! en kısığında 45 dk tuttum,
bu şekilde yanmadan ama nar gibi kızarmış nefiss bir tavuk eti yemek mümkün


ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI



ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI

Ispanak mevsimindeyken yeterince tüketmeli değil mi, 
ıspanak aldığımızda sap ve köklerini kavurup yoğurtlayarak veya haşlayıp salatası ile harika bir lezzet tadıyoruz,yapraklarını da börek içi olarak veya haşlayıp püre yapıyorum ve dondurucuya koyuyorum,nasip olursa yazın gelen misafirlerime ıspanaklı ikramlıklar hazırlarım diye düşünüyorum.
1 kg ıspanağın sap ve kökleri,
2 adet soğan,
Zeytinyağı,
Sarımsak,
Yoğurt
Soğanları doğrayıp az zeytinyağı ile kısa süre kavurup yıkanıp suyu süzülen ıspanakları ilave ettim üstüne kapak örtmeden kavurmaya devam ettim,böylelikle suyu çıkmadı,soğuyunca yoğurtla servis yaptım.
İnanılmaz lezzetli harika bir salata ve diyet yemeği oldu oldu,tavsiye ederim.

10 Mart 2014 Pazartesi

ÇİĞ PIRASA İLE HARİKA NEFİS BİR SALATA


ÇİĞ PIRASA İLE HARİKA NEFİS BİR SALATA
Vitaminli,lezzetli ve de değişik bir salata yemek isterseniz pırasa salatasını deneyin eminim ki beğeneceksiniz,yapması çok kolay ve fazla zaman almıyor.
Pırasaları çiğ olarak ince ince kıydım,içine dereotu ilave ettim,tabağa yerleştirdim.
Üzerine sos olarak limon suyu,sızma zeytinyağı,tuzu karıştırıp döktüm.
Garnitür olarak da kırmızı biber,çeri domates,havuç kullandım.

9 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Mevsiminde yeterince barbunya alıp ayıklayıp derin dondurucuya koyuyorum,özellikle acelem olduğunda dondurucudan çıkarıp kısa sürede pişiriyorum,zeytinyağlı olduğu için de çok lezzetli oluyor.
1 adet ince doğranmış soğan,
1 adet doğranmış havuç,
3 çorba kaşığı rende domates(yazdan)ve
zeytin yağını kısa süre kavurdum,
üstüne yıkadığım barbunyaları ve 1 kesme şeker koydum,kısık ateşte bir müddet barbunyaların yumuşamasını bekledim az miktarda sıcak su ilave ettim en son da tuzunu koyup ocağı kapattım.Herhalde yanında pilav olmazsa olmazlardan.

8 Mart 2014 Cumartesi

BARBEKÜDE IZGARA ÇİPURA



MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
ÇİPURA  balığı oldukça yağlı olduğundan barbeküde veya elektrikli ızgarada  yapıldığında çok lezzetli oluyor,
hazırlaması da çok kolay,zaten temizlenmiş aldığımızdan yıkayıp tuzladıktan sonra ızgarada pişirmek,
yanında güzel bir salata da olursa tamamdır 

7 Mart 2014 Cuma

KURU KÖFTE VE SOĞAN SALATASI



KURU KÖFTE
Sofralarımızın,hatta pikniklerimizin baş tacıdır köfte,
ister fırında,ister ızgarada,ister yağsız tavada,ister tost makinesinde veyaa bu köfte gibi tavada az fakat sızma zeytinyağı ile kızartırız,
artık yanına soğan salatası mı,fasulye piyazı mı,ketçap mayonez ikilisi mi  ne seviyorsak o eşlik ettiğinde keyifler artar :)
yarım kg köftelik kıyma,
1 dilim ekmek,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
bir tutam maydanoz,
1 adet yumurta,
tuz ve baharat
* köfte için fazla baharat kullanılması tavsiye edilmiyor etin lezzetini yok etmemesi için,sadece az miktarda yeni bahar kullanılması yeterli imiş
kimyon,kekik,karabiber çok yakışıyor :)
ben ellerim ağrıdığı için kıyma ve yumurta dışındaki malzemelerini rondoda parçalıyorum sonrasını da sağolsun canım eşime havale ediyorum güzelce yoğuruveriyor şekil de verdi yuvarlak yapmış :)))
az sızma zeytinyağı koyduğum tavada kızarttım,
yanında soğan,maydanoz,pul biber tercih ettik

MISIR UNLU ENFES KEK (lorlu,cevizli,üzümlü)



Nefis mi nefis çok lezzetli ve bol çeşnili bir kek
eşim mısır unlu kekleri çörekleri çok sever,altınolukta yöresel gıdalar satan bir yerde trabzon mısır unu görünce aldım,eşime bu keki yaptım,çok mutlu oldu :)
2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker (artırılabilir),
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı tuzsuz lor(kaşar loru),
1 portakalın kabuğunun rendesi,
1 çay bardağı sarı üzüm,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay bardağı un,
2 su bardağı mısır unu

6 Mart 2014 Perşembe

FIRINDA SÖĞÜŞ KUZU ETİ



MERHABALAR,
Kuzu eti sevenler için hem lezzetli hem hafif bir yemektir söğüş,
yağ ilave etmeden kendi yağı ile hatta fazla yağını atarak,
az haşlanan et suyu ile sadece az tuz ilave ederek fırın kabına koyarak fırında pişirilir,
ben az haşladığım kuzu etini suyu ile birlikte cam fırın kabına koydum, sevdiğim için tane karabiber,defne yaprağı ilavesiyle kabın kapağını da örterek fırında 1 saate yakın pişirdim,
yerken kekik,pul biber,maydanoz ve taze sıkılmış limon suyu ile lezzeti artırılır 

3 Mart 2014 Pazartesi

PUDİNG SOSLU KAKAOLU,DAMLA ÇİKOLATALI KEK-PASTA


SÖKE UN PUDİNG SOSLU KAKAOLU,DAMLA ÇİKOLATALI KEK-PASTA
3 adet yumurta,
yarım su bardağı fındık yağı (sıvı yağ),
yarım su bardağı çay demi,
yarım su bardağı damla çikolata,
1 su bardağı şeker(siz artırabilirsiniz),
1 yemek kaşığı kakao,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
2,5 su bardağına yakın un(yumurtaların büyüklüğü de önemli,2 bardaktan sonrasını kontrollü koymak gerek)


1 Mart 2014 Cumartesi

TEREYAĞLI,BOL PEYNİRLİ ERİŞTE



TEREYAĞLI ERİŞTE,PEYNİRLİ ERİŞTE
MERHABALAR,
diğer MAKARNA TARİFLERİM BURADA
TEREYAĞLI CEVİZLİ ERİŞTE BURADA
kendi yaptığım erişteyi 

Ev yapımı makarnalar,erişteler,kuskuslar hazır olanlara oranla çok daha lezzetlidir, 
ben makarnayı erişteyi haşlarken üstünü basacak kadar sıcak su ve çok az tuz koyuyorum suyunu çekene dek önce orta sonra kısık ateşte kaynatıyorum,siz isterseniz suda haşlayıp pişince artan suyunu süzersiniz
erişteler haşlanınca tereyağını kızdırıp üstüne döktüm,
en üste de ufalanmış erzincan tulum peyniri(istenen peynir olabilir) döktüm

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem