Bu Blogda Ara

31 Ocak 2014 Cuma

DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMA,KEÇİ ETİ KAVURMA




DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMA,KEÇİ ETİ KAVURMA
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPCANLAR,SELAMLAR :)
En kolay et kavurma yöntemini ben de denedim,kısa sürede ve başında durmadan yanma derdi yaşamadan kavurma yaptım,
Sponsorlar
en önemli kısmı ocağı çok kısık tutmak,tabii bu arada kokuyu da kontrol altında tutmakta yarar var :)
bu defa keçi eti pişirdim,biz genelde kuzu eti tercih ediyoruz,keçi eti  sanırım yöresel olarak burada fazla tutulmuyor,dolayısıyla biz de almıyoruz, bu et hediye gelince bu şekilde kavurma yaptım pilavla birlikte çok lezzetli bir yemek oldu
doğranmış,yıkanmış suyu süzülen eti düdüklü tencereye koydum,3-4 adet defne yaprağı,bir miktar tane karabiber,2 kaşık kadar zeytinyağı koyup kapağını kapatıp orta ateşte buharı çıkana dek tuttum,düdüğü yatırdıktan sonra ocağı en kısığa getirip yarım saat kadar pişirdim,etin cinsine göre süre değişebilir,
tuzunu kekiği atıp afiyetle yedik

28 Ocak 2014 Salı

MISIR UNLU SÜRPRİZ MUFFİN, GARNİTÜRLÜ İÇ DOLGULU MUFFİN

MISIR UNLU SÜRPRİZ MUFFİN (mafin)
Evdeki mısır ununu değerlendirmek için düşünürken aklıma tuzlu muffin yapmak geldi,tamamen doğaçlama usulü biraz ondan biraz bundan derken değişik bir tarif ortaya çıktı.
Biz çok beğendik,onun için ölçülerini güvenerek verebilirim.

3 adet yumurta,
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
½ su bardağı süt,
½ su bardağı yoğurt,
200gr hellim peyniri(şart değil evde hangi peynir varsa hatta yağlı peynir daha iyi olur),
2 su bardağı mısır unu,
1 fincan buğday unu,
Tuz,
1 paket kabartma tozu
Bu malzemeler çırpılır kek hamuru hazır olur.
Başka bir kapta :
1 küçük şişe (suyu süzülmüş) veya dondurulmuş hazır garnitür(haşlanacak),
1 çay bardağı haşlanmış mısır,
Bir tutam maydanoz,
Bir tutam dereotu,
Karabiber ve kimyonu karıştırdım
Muffin kalıplarına 1 çorba kaşığı kek hamuru,üstüne 1 tatlı kaşığı garnitürlü karışım,üstüne tekrar 1 çorba kaşığı kek hamuru koyup,çörekotu döktüm ve 170 derecede daha önceden ısınan fırında pişirdim.


26 Ocak 2014 Pazar

PORTAKALLI,BİTTER ÇİKOLATALI ISLAK KEK(çiğ yumurtalı değil)



PORTAKALLI,BİTTER ÇİKOLATALI ISLAK KEK
Merhabalar canlar :)
!! bu kek çiğ yumurta kokmuyor dostlar :)
hem ıslak kek olsun bol kakaolu ve çikolatalı, hem de portakal kokulu kim istemez değil mi ?
birbirine çok yakışan iki lezzeti bir araya getirdim bu kekde :)
içinde neler mi var ?


  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı şeker(miktarı değiştirilebilir),
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım),
  • 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi,
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao,
  • 50 gram bitter çikolata(isteğe göre),
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu elenmiş un
  • Önce  karıştırma kabımıza süt,sıvı yağ,şeker ve kakaoyu koyup çırpıcı ile karıştırıyoruz ! bu aşamada mikseri kullanmak doğru olmaz etrafa çok sıçrıyor,
  • bu karışımdan ölçü kabı olarak kullandığımız su bardağına ayırıyoruz(kek piştikten sonra üstüne dökmek için),
  • kalan karışımın içine yumurtaları kırıp mikserle güzelce çırpıyoruz,
  • portakal suyu ve kabuğunun rendesini ilave ediyoruz,
  • un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kontrollü koyup kaşıkla karıştırıyoruz,
  • çikolatayı gelişigüzel elle parçalayıp ilave ediyoruz,
  • yağlanmış tepsiye kek harcımızı döküp ön ısıtmalı 170 c fırında pişiriyoruz,
  • pişen kekin üstüne bardağa ayırdığımız harcı hemen kaşık kaşık eşit olacak şekilde döküyoruz

24 Ocak 2014 Cuma

BOL DOMATES SOSLU,TEREYAĞLI UFO MAKARNA



MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAMLAR
Makarna çoğumuzun çok sevdiği bir yemek,hem doyurucu hem enerji verici
markette görünce şeklini çok sevdim UFO imiş :)
ben mümkün mertebe makarnayı haşladığım suyu süzmüyorum çekene dek pişiriyorum,
bu defa mantı gibi hafif sulu pişirdim,
haşladığım makarnaya başka bir kapta yazdan hazırladığım DOMATES RENDESİ ve az sızma zeytinyağını kısa süre kavurup ilave ettim,
üzerine 2 kaşık kadar tereyağını eritip döktüm,pul biber ve nane ile servis ettim

20 Ocak 2014 Pazartesi

DOMATES SOSLU VE SARIMSAKLI YOĞURTLU KURU BİBER KIZARTMASI




DOMATES SOSLU VE SARIMSAKLI YOĞURTLU KURU BİBER KIZARTMASI
MERHABALAR SEVGİLİ  CAN TAKİPÇİLERİM,
SELAMLAR,SEVGİLER
Yazın biber,patlıcan,domates,kabak,hatta meyve kuruttunuz mu ?
ben azar azar da olsa çeşit çeşit kurutmaya çalıştım ,ve kurutmaktan inanılmaz zevk aldım,her gün sabah bir balkona öğlen diğer balkona taşıdım seve okşaya kurudular :)
bu biberleri uç kısımlarından bıçakla dilip (ipe dizmedim)tepsiye yerleştirip kuruttum,
hazırlarken biberleri bol su içinde bekleterek tozunun dökülmesini bekledim,güzelce yıkayıp,derin bir kapta üzerine sıcak su dökerek yarım saat kadar beklettim (haşlamadım) çok yumuşamasını istemedim
suyunu süzüp hatta kağıt havlu ile kurulayıp sızma zeytinyağı koyduğum tavada harlı ateşte kısa süre alt üst ettim,
servis tabağına sarımsaklı yoğurt döküp üstüne biberleri yerleştirdim,
yazdan hazırladığım domates sosu az zeytinyağı ile kısa süre soteleyip sos olarak en üste döktüm
sonuç olarak: inanılmaz bir lezzet,harika bir koku :) 
hatta; eşim seneye biz çoook biber kurutalım bu nasıl güzel bir yemek oldu dedi :)))))))

17 Ocak 2014 Cuma

MEYVELİ MUFFİN


ÇOOK LEZZETLİ,HAFİF,RENKLİ BİR KEK,KIRMIZI ERİKLİ MUFFİN
MERHABALAR sevgili takipçilerim,
yazın kırmızı erikleri yıkayıp 4 e böldüm çekirdeğini çıkarıp dondurucuya attım,
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
yarım su bardağı sıvı yağ(fındık yağı),
yarım su bardağı su,
2-2,5 su bardağı elenmiş un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
5 adet erik

13 Ocak 2014 Pazartesi

TERBİYELİ SULU KÖFTE,PİRİNÇLİ BİLYE KÖFTE



TERBİYELİ SULU KÖFTE
Yarım kg kıyma
1 çay bardağından az pirinç
2 adet soğan
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
Tuz,kimyon,karabiber
Kıyma,pirinç,rendelenmiş 1 adet soğan,yumurtanın akı,tuz ve biberle yoğrulan köfte hamuru arzuya göre fındıktan büyükçe yuvarlanır,içine un serpilmiş tepsiye konur.
Tencereye 1 adet soğan küçük doğranarak az zeytinyağı ile sotelenir,(şimdiye kadar sadece köfteye soğan koyuyordum ilk kez suyuna da koydum tadını müthiş değiştirdi tavsiye ederim)1 kaşık kadar salça ilave edip sıcak suyu konur.
Yemeğin miktarı,lezzeti,vitaminini artırmak için de garnitür koyulabilir.Patates,bezelye ve havuç ilave edilebilir yakışır ben ellerimdeki problemden dolayı hazır garnitür kullandım.
Kaynayan suya köfteler atılır,pişince de yumurta sarısı ve limon suyu çırpılıp ilave edilir.
İnanılmaz lezzetli olmuş üzerine maydanoz koymayı da unutmasaydım!!!!!

10 Ocak 2014 Cuma

ISIRGAN OTLU AKITMA



ISIRGAN OTLU AKITMA
HAYIRLI CUMALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAM VE DUA İLE
Isırgan otu çok şifalı bir bitki,ayrıca benim hastalığım için de tavsiye ediliyor
temizlemesi,doğraması biraz zahmetli ama şifa niyetine pazardan 1 demet aldık
yarım demet ısırgan otu yıkanmış ince kıyılmış,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı un,
1 çay bardağı peynir,
bir fiske karbonat,
az tuz,
kuru nane,
karabiber,
kimyon,
pul biber

9 Ocak 2014 Perşembe

KIYMALI KURUTULMUŞ SEBZE (PATLICAN,DOMATES,KAPYA BİBER ) YEMEĞİ


KIYMALI KURUTULMUŞ SEBZE (PATLICAN,DOMATES,KAPYA BİBER ) YEMEĞİ
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAMLAR
Nefis bir kış yemeği pişirdim ,lezzetini tarif etmekte inanın zorlanırım,
yaz sıcağında kendi ellerimle kuruttuğum sebzelerle  pişirdim yemeğimi,hafif acılı,bol kıymalı,lezzet şöleni :)
öncelikle kuru sebzeleri çok güzel yıkayıp kaynar su ile tencereye koyup sebzeler yumuşayana dek (erimeyecek) kaynatmak gerek,yaklaşık 3-4 dakika yetti,
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ve zeytinyağı ile kısa süre kavurdum,yazdan hazırladığım
* DOMATES RENDESİ * ilave ederek,üzerine az önce haşladığım ve süzdüğüm sebzeleri ve çok az sıcak su koyup kısık ateşte kaynattım 

5 Ocak 2014 Pazar

KIRMIZI BİBERLİ,ACI BİBERLİ VE DOMATESLİ YUMURTA




KIRMIZI BİBERLİ,ACI BİBERLİ VE DOMATESLİ YUMURTA
İster kahvaltıda,isterseniz ana öğünde tüketin harikulade bir lezzet tabağı :)
 malzemelerimin hepsi doğal,
 biberler: güneşte olanlardandı, buz dolabındaki ömürlerini doldurdular diye temizlerken bu yemek çıktı ortaya :)
domatesler :yazın rendeleyip şişelere koyduklarımdan
yumurtalar: köy yumurtası,
yağ: yöremizin sızma zeytinyağı,
sevgi:yüreğimde hep var olan,
siz deyin şimdi bu yemek nasıl lezzetli olmasın ?

3 Ocak 2014 Cuma

BRÜKSEL LAHANA SALATASI


BRÜKSEL LAHANASI SALATASI

Çok lezzetli ve rengarenk görüntüsüyle oldukça hoş, bol vitaminli bir salata
Brüksel lahanası,
Arpacık soğanı,
Kırmızı biber,
Konserve veya dondurulmuş mısır,
Kırmızı biberli salata sosu(arzuya göre),
Portakal suyu,
Limon suyu,
Ezilmiş sarımsak,
Zeytinyağı
Önce lahana kısa süre haşlanır,ortadan 2ye kesilir,
Arpacık soğanları ayrı bir kapta haşlanır,
Kırmızı biber közlenir ve doğranır,
Mısır ilave edilir,
Maydanoz kıyılır,
Ezilmiş sarımsaklarda konur,
Hepsi büyük bir salata kasesine konur, kırmızı biberli salata sosu, portakal ve limon suyu ve sızma zeytinyağı da konur ve karıştırılır.

2 Ocak 2014 Perşembe

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU KONSERVESİ(YAZDAN HAZIRLADIĞIM)



MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
yazın şeftali mevsiminde *ŞEFTALİ KOMPOSTOSU KONSERVESİ* yaptım cam şişelere koydum temiz ucuz ve güvenilir oldu,
bu şekilde hazırlaması  çok kolay oluyor, şişe açıldığında ise sadece kaseye koyup kaşıklamak gerekiyor :)
HOŞAF MI ? KOMPOSTO MU ?
Hoşaf: daha önceden kurutulan meyvelerle yapılır,
Komposto: taze meyvelerle yapılır.
ama biz genellikle birbirine karıştırırız:)

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem