Bu Blogda Ara

30 Kasım 2013 Cumartesi

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI (KESME HAMURLU VE BEŞAMEL SOSLU )


MERHABALAR CANLAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Hava serinledi,sıcak çorba içmek içimizi ne güzel ısıtır :)
ilk kez yaptığım bu çorba hem çok besleyici hem çok lezzetli oldu
kuru börülcenin haricinde yazın kuruttuğum kırmızı (kapya ) biberler, ev yapımı kesme hamurlar var
beşamel sos lezzetini ve kıvamını daha da artırdı
üstüne de tereyağınıda pul biber ve kuru nane ile kızdırıp dökünce mmm
kullandığım malzemeler:
haşlanmış kuru börülce(1 su bardağı),
ev yapımı kesme hamur(1 çay bardağı),
yazın kuruttuğum kırmızı kapya biber(1 çay bardağı),
1-1,5 litre sıcak su veya et-tavuk suyu karışımı,
BEŞAMEL SOS İÇİN :
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
ÜSTÜNE:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
tencerede hamurlar sıcak su ile yumuşayana dek pişirilir(8-10 dk),
haşlanmış börülceler ve kuru biberler (yıkanıp) ilave edilir,
sos tenceresinde beşamel hazırlanır,yağ ve un kavrulur,süt ilave edilir,tuzu konup çorba tenceresine yavaş yavaş konur,
yağda nane ve pul biber hafif yakılır üstüne dökülür (isteğe bağlı)

27 Kasım 2013 Çarşamba

ÇİĞ ISPANAK SALATASI (mısırlı )



MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
İlk kez ıspanağı çiğ olarak yedik :)
üstelik ilk kez çok az miktarda ıspanak ektik,henüz büyümeden çok küçükken körpe körpe topladım :)
Ispanaklarıın sadece köklerini elimle kopardım,zaten çok minik olduklarından parçalamadım,bıçak da kullanmadım
güzelce yıkayıp kuruttuğum ıspanakları salata tabağına koyup üstüne haşlanmış mısır,limon suyu,sızma zeytinyağı ve tuz döktüm


25 Kasım 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI ISLAK MUFFİN



 
ÇİKOLATALI ISLAK MUFFİN
Çikolata mutluluk demek pek çoğumuz için,çikolatalı lezzetler favorimdir benim :)
bu muffinler de bitter sarelle şişesinin dibi göründüğünde ortaya çıktı :) iyi de çıkmış :)
yoğun çikolata kakao lezzeti,yumuşacık sünger gibi
 3 adet yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı süt,
2 yemek kaşığı (yaklaşık) bitter sarelle,
1 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar un
üstüne :
1 çay bardağı kadar damla çikolata,
200 ml (küçük paket ) kakaolu süt
oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırparken bir taraftan  sarelle şişesine 1 çay bardağı ılık sütü döküp şişeyi çalkalayıp iyice boşalmasını sağladım,
şekeri ilave edip iyice köpürttüm,
diğer malzemeleri de koyup kek kıvamına gelince muffin kalıplarına pay ettim,
üstlerine damla çikolata döküp 170 c fırında pişirdim,
fırından çıkan  muffinlerin ilk sıcaklığı çıkınca resimde görüldüğü gibi kakaolu (paket süt ) sütü kaşık yardımıyla üstlerine döktüm
 


23 Kasım 2013 Cumartesi

SEBZE SOTELİ KELEBEK FARFELLA MAKARNA



 
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
MUTLU,HUZURLU,HAYIRLI BİR HAFTA SONU GEÇİRİN İNŞALLAH
SELAMLAR,SEVGİLER
Bol sebzeli,zeytinyağlı,tereyağlı nefis bir makarna pişirdim :)
yarım paket FARFELLA KELEBEK MAKARNA,
haşlamak için kaynar su,
az tuz,
sebze sote için :
evde ne varsa onları kullanmak bozulmadan tüketmek en önemlisi :)
1 adet havuç,
2 adet patlıcan,
2 adet kırmızı kapya biber,
2 adet yeşil acı sivri biber,
2 adet domates,
sızma zeytinyağı,
üstüne dökmek için az tereyağı
DİĞER MAKARNA TARİFLERİM BURADA TIK *
makarnayı tuz ve kaynar su ile istenilen kıvamda pişirmeli,
ben genelde makarna haşladığım suyu dökmüyorum, suyu az koyup çekene dek kaynatıyorum
 sebzelerin hepsini aynı büyüklükte doğradım,
patlıcanları kısa süre tuzda bekletip acı suyunu çıkartıp yıkadım,
tavaya sızma zeytinyağını,önce havuçları,sırasıyla patlıcanları,biberleri ve domatesi koyup harlı ateşte kısa süre soteledim zaten fazla pişmesine gerek yok
az miktarda tereyağını ısıtıp en üste gezdirdim
 
 


22 Kasım 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ-BÖRÜLCENİN FAYDALARI


ZEYTİNYAĞLI BOL DOMATESLİ KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM :)
HAYIRLI BEREKETLİ BOL KAZANÇLI BİR CUMA GÜNÜ OLSUN İNŞALLAH
Çoook uzun yıllardır yemediğim kuru börülce yemeğini pişirdim, inanın öylesine lezzetliydi ki niye bu kadar yıldır bu lezzetten mahrum kaldık diye hayıflandık
BÖRÜLCE;
göbeği koyu renkde olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitkidir,
C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir.
BÖRÜLCENİN FAYDALARI ;    
Ayaklardaki şişlikleri indirir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
       Gözlerdeki zafiyeti giderir.
       Göğüs ve akciğere faydalıdır.
       İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
       Cinsel arzuyu arttırır.          
       Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.
       Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.
       Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
       Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.
       Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
       Yanıklara sürülürse faydası görülür.
       Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
       Kansızlığa iyi gelir.
Sponsorlar
YEMEĞİ NASIL PİŞİRDİM:
Börülceleri ayıklayıp (böcekli olabiliyor) yıkadım ve ıslatma yapmadan kısa süre haşladım,
(haşlama suyunu dökmedim yemeğe ilave ettim)
1 adet kuru soğan,2 adet yeşil acı sivri biber ve 1 adet büyük boy domatesi doğrayıp tencereye koydum, sızma zeytinyağı ve domates salçası ile birlikte sebzeler ölmeyecek şekilde kısa süre kavurdum,
kaynar suyu ve haşlanan börülceleri ilave edip kısık ateşte kaynattım, tuzunu attım

20 Kasım 2013 Çarşamba

SIVI YAĞLI (FINDIK YAĞLI) MANTAR KURABİYE



SIVI YAĞLI (FINDIK YAĞLI ) MANTAR KURABİYE
Margarin kullanmak istemiyorsanız fındık yağı ile ağızda dağılan bir kurabiye yapmak mümkün
nasıl mı ?işte bu malzemelerle sağlıklı bir kurabiyemiz olsun :)
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet  yumurta,
1 su bardağına yakın (1 parmak eksik ) fındık yağı,
1 su bardağı buğday nişastası,
aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı kadar ),
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
eser miktarda tuz,
1 tatlı kaşığı kadar kakao(üstüne şekil yapacak kadar )
Derin bir karıştırma kabında önce yumurta ve pudra şekerini karıştırdım, fındık yağını (siz çiçek yağı veya mısır yağı da kullanabilirsiniz,ben kek,kurabiye vb de fındık yağını tercih ediyorum)
kuru malzemeleri eleyerek  yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru hazırladım
cevizden az büyük parça alıp avuç içinde yuvarlayıp kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdim,
gazoz şişesi kapağını yıkayıp kuruladıktan sonra kakaoya bandırıp kurabiyelerin üstüne bastırdım,
fırında fazla kızarmadan hafif beyaz kalacak şekilde pişirdim

18 Kasım 2013 Pazartesi

BİTTER ÇİKOLATALI,SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI


MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HEPİNİZE SELAMLAR SEVGİLER
Harikulade bir tatlı, inanın öylesine lezzetli ki ; biz de ikram ettiğim komşularımız da tadına doyamadık
aslında bildiğimiz taze Kemalpaşa tatlısı ama çikolatayı sevdiğimiz için bu şekilde pişirdim
 hem sütlü, hem bitter çikolatalı,üstüne de çikolata sos :))))))))))))
pakette 1 litre su 1 kg şeker yazıyor ama ben kendime göre hazırladım
1 litre kaynamış soğuk kaymaklı  (açık) süt ,
600 gr toz şeker( damak tadına göre ayarlanır ),
100 gr bitter çikolata (isteğe bağlı ),
1 paket 25 adet taze Kemalpaşa tatlısı,
Tencereye soğuk süt, küçük parçalara ayrılmış çikolata ve Kemalpaşa tatlıları konur,önce harlı ateşte kaynamaya balayınca daha kısık ateşte pişirilir,
 bir kevgirle yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırılır(alt üst ederek değil) üstünden hafif hafif bastırarak
yumuşayınca ocak kapatılır,soğuyan tatlılar servis tabağına alınır,üstlerine çikolata sos dökülür

12 Kasım 2013 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



 HİNDİSTAN CEVİZLİ VE TEREYAĞLI KURABİYE
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında ),
1 su bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı Hindistan cevizi,
1 yumurta,
3,5 su bardağı un,
1 paket k.tozu,
1 paket vanilya,
ÜSTÜNE BULAMAK İÇİN :
1 çay bardağı kadar h.cevizi,
1 yemek kaşığı kakao ( tercihen )


10 Kasım 2013 Pazar

ZEYTİNLİ, KEÇİ PEYNİRLİ, MAYDANOZLU, BOL BAHARATLI AKITMA-KREP

 
 

 
 

ZEYTİNLİ, KEÇİ PEYNİRLİ, MAYDANOZLU, BOL BAHARATLI AKITMA-KREP
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAMLAR,SEVGİLER
Çok lezzetli bol çeşnili kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bir akıtma-krep var sırada
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 su bardağı un,
yarım çay kaşığı tuz(peynir tuzlu idi ),
çay kaşığının ucu ile karbonat,
birer çay kaşığı karabiber,kimyon,kuru nane,kekik,pul biber,
ince kıyılmış maydanoz,dereotu,nane,
ufalanmış keçi peyniri,
doğranmış siyah zeytin
yumurta,süt,yağ,unu derin bir kasede blendırla karıştırdım,
diğer malzemeleri ilave ettim,
ısıttığım tavaya 1-2 damla zeytinyağı akıtıp krep harcını döktüm,
seramik kare şeklindeki küçük tavada arkalı önlü pişirdim
 not: kıvamı yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir,siz göz kararı ile gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz,
ayrıca içine konan çeşnileri ve baharatları;kendi damak zevkinize uygun, evinizde bulunan malzemelerden seçersiniz

7 Kasım 2013 Perşembe

BİTTER ÇİKOLATALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI





BİTTER ÇİKOLATALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI
1 lt kaymaklı süt,
7 yemek kaşığı tepeleme irmik,
1 yemek kaşığı nişasta,
6 yemek kaşığı şeker,
 110 gr bitter çikolata,                                                                                                                               
1 fiske karbonat

Tencereye irmik,nişasta,şeker ve süt kaymağıyla birlikte konur,çikolata kırılarak atılır, tahta kaşıkla dibi tutmasın diye karıştırılarak pişirilir, kaynama noktasına gelince karbonat konur ki; tatlımız hacim yapsın :)      
ocak kapatılır,içi suyla ıslatılan cam kaba veya silikon kalıba tatlı dökülerek yayılır soğuyunca isteğe ve en önemlisi evdeki malzemelere göre süslenir

5 Kasım 2013 Salı

BAMYA,PATLICAN,BİBER KIZARTMASI BAHÇE ÜRÜNLERİMİZ İLE




DOMATES SOSLU ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK KIZARTMA
 
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HEPİNİZE EN İÇTEN SELAMLAR
 
Yazdan kalma bir yemek karışık kızartma ama farklı kılan patates hariç sebzelerin bahçemizden kendi yetiştirdiğimiz sebzelerden oluşu :) elbette ki lezzeti ve zevki çok fazla :)
kızartmada sızma zeytinyağı kullandım ve bamyaları hiç bir şeye bulamadan kızarttım
rondodan geçirdiğim domates ve sarımsakları ince kıyılmış biberle birlikte kızartmadan artan zeytinyağı ile az kavurup üstüne döktüm yoğurt ile birlikte afiyetle yedik


3 Kasım 2013 Pazar

KIRMIZI BİBERLİ,KOLOT PEYNİRLİ RULO BÖREK

FERİHA

FERİHA

MERHABALAR
Güzel,lezzetli bir börek var sırada,aslında klasik sigara böreği tarzında
farkı : daha büyük ve iç malzemesinde kırmızı kapya biber ve kolot peynirinin olması
malzemeler
hazır yufka
lor,
kolot peyniri
kırmızı kapya biber
maydanoz
pul biber
krabiber
kızartmak için yağ
kapya  biber , kolot peyniri ve bir miktar maydanozu rondodan geçirdim,lor ve karabiber,pul biber ilave ettim
üçgen parçalara böldüğüm yufkayı sarıp kızarttım

1 Kasım 2013 Cuma

YOĞURTLU PATATES VE HAVUÇ SALATASI

FERİHA




MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,SELAMLAR,SEVGİLER
 
Bu salata çook nefis, hem doyurucu, hem lezzetli, hem besleyici :)
yemeklere eşlik etse de tek başına öğün geçirilebilir 
aslında tarif yazmaya gerek var mı yok  mu bilemedim ?
1 adet büyük boy havuç,
1 adet orta boy patates,
1 kase yoğurt,
2 kaşık mayonez,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
tuz
rendelenen patates ve havuç zeytinyağı ile tencerenin kapağı örtülü olarak kısık ateşte kısa süre pişirilir,
soğuyunca mayonez ve yoğurt ile karıştırılır 

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem