Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2013 Pazar

FIRINDA YOĞURT SOSLU TAVUK KELEBEK (SIRT PİRZOLA )


 
FIRINDA YOĞURT SOSLU TAVUK KELEBEK (SIRT PİRZOLA )
MERHABALAR CANLAR, MÜBAREK RAMAZAN AYI SONA ERMEK ÜZERE,İNŞALLAH LAYIKIYLA DEĞERLENDİRİP KAZANÇLI ÇIKANLARDAN OLURUZ
Yemeğimiz çok lezzetli,hazırlaması da oldukça kolay :)
istediğimiz miktar ve çeşitte tavuk eti,ben tavuk kelebek denen sırt pirzolasını kullandım,
yoğurt ( etlerin her yerini ıslatacak kadar ),
tuz,k.biber,yeni bahar,kekik,pul biber, vb,
tane karabiber,
defne yaprağı,
salça (isteğe bağlı ),
yağ : etler derisiz yağsız olursa ilave edilir,ben kullanmadım
yıkanan etler yoğurt ve baharatlarla harmanlanır mümkünse buzdolabında bekletilir,fırın kabına boşaltılıp kızarana kadar pişirilir

20 Temmuz 2013 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE TAVUK PİRZOLA VE KARIŞIK SEBZE


MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Hazırlamasından çok keyif aldığım ve severek yediğimiz bir pişirme tarzı
tüm sebzeleri ve eti tuzlayıp baharatlayıp kendi buharıyla poşet içinde yumuşacık ve çok lezzetli bir yemek hazırlamak :)
bu yemeğimde kullandığım malzemeler: 2 kişilik
2 adet tavuk pirzola,
2 adet patates,
2 adet havuç,
1 adet patlıcan,
1 adet kabak,
2 adet kırmızı kapya biber,
4 adet yeşil biber,
1 adet soğan,
2 kaşık zeytinyağı,
tane karabiber,
defne yaprağı,
tuz,
pul biber
yıkanıp doğranan malzemelerin ve baharatların tümü bir kap içinde karıştırılır,fırın poşetine konur maksimum 200 c de pişirilir ben 170-180 c arasında pişiriyorum

16 Temmuz 2013 Salı

MÜCVER, KABAK,HAVUÇ,PATATES MÜCVERİ,DOMATES SOSLU KARIŞIK MÜCVER





MÜCVER, KABAK,HAVUÇ,PATATES MÜCVERİ,DOMATES SOSLU KARIŞIK MÜCVER
MERHABALAR SEVGİLİ ARKADAŞLAR,HAYIRLI BEREKETLİ İFTARLAR
Uzun zaman oldu mücver yapmayalı ve yemeyeli (en azından 1-2 yıl ) dolaptaki kabaklar tazeliğini yitirmeye başlamış,haydi mücver yapalım diyerek başladık :)
5 adet kabak,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet kuru soğan,
3 adet yumurta,
4 yemek kaşığı un,
maydanoz,dereotu,taze nane,
tuz,karabiber,pul biber,kuru nane,kimyon,
kızartmak için az miktarda zeytinyağı,
SOS için:
3 adet domates,
4-5 adet diş sarımsak,
2 kaşık zeytinyağı,
yoğurt

sebzeler rendenin iri tarafi ile rendelenir veya rondoda çekilir,
yeşillikleri ince kıyılır,
baharatları,yumurtalar ve un konur,kaşıkla karıştırılır,sulanmaması için çok fazla karıştırılmaz,
tavaya az miktarda yağ konur,kaşıkla dökülür (ben fazla yağlı olmasın diye yanmaz tava kullandım ve azar azar zeytinyağı damlattım )

sos için : domates ve sarımsaklar rondodan geçirilir veya rendelenir,
sos tavasında zeytin yağı ile kısa süre kavrulur


12 Temmuz 2013 Cuma

ENGİNARLI,DEREOTLU,TAZE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI



ENGİNARLI,DEREOTLU,TAZE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR CANLAR,SEVGİLİ ARKADAŞLAR,HEPİMİZE HAYIRLI İFTARLAR
 
Çok lezzetli, bol sebzeli bir pilav, taze enginar mevsiminde sık sık enginarı tüketmeli, mümkünse dondurucuya konmalı
2 su bardağı pirinç,
4 adet enginar,
yarım demet dereotu,
2 adet taze soğan,
 1 adet kuru soğan,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
tuz,
2,5-3 su bardağı kaynar su
 
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda bekletilir,
enginarlar hafif yumuşayana dek haşlanır,küçük dilimlere ayrılır,
ince doğranan taze ve kuru soğanlar zeytinyağında sotelenir,
enginarlar ile az daha sotelenir ve sıcak suyu tuzu konur,
iyice yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilir,
önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekene dek kaynatılır,
en son ince kıyılmış dereotu konur,
ocak kapatılır,tencerenin üzerine temiz mutfak havlusu konur
 


4 Temmuz 2013 Perşembe

KAHVALTILIK (girit mutfağından ) REÇELLİ LOR

                                     GİRİT MUTFAĞINDAN HARİKULADE BİR KAHVALTILIK LEZZET :
  REÇELLİ VEYA MARMELATLI  LOR (KAŞAR LORU İLE )
BALIKESİR-ayvalık-cunda adasında kahvaltılarda sunulur bu mükemmel ötesi lezzet,
tuzsuz lor üzerine evde olan veya en sevilen reçel veya marmelat dökülür,
şayet taze kaşar loru bulabilirseniz fevkaladenin fevkinde bir lezzetle tanışırsınız 

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem