Bu Blogda Ara

1 Kasım 2008 Cumartesi

GÜL TATLISI




GÜL TATLISI
Sevgili arkadaşım
mutfağımabuyrun da gördüğüm gül tatlısını bayramda şambali tatlısının yanına renk katsın diye yaptım çok beğendik yapması da kolay arkadaşıma teşekkür ediyorum
GÜL TATLISI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz,

Aldığı kadar un,
Güllerin ortasına fındık,
Kırmızı ve yeşil gıda boyası
ŞERBETİ
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım
Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim.
Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm.
Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim.
Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim
6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu. Yeşil olan hamurdan küçük yapraklar yapıp gülün yanına yapıştırdım.Gülleri tepsiye yerleştirip ortalarına fındık koydum ve 170 derecede pişirdim
Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz derim.Bayramiçin ideal bir tatlı oluyor.

1 yorum:

  1. harikasın canım,gecen gun bende arkadasta yedim tatlıyı am o tek renk yapmıstı.ama seninki daha güzel görünüyor.tarıf istedım bana aaa veremem özel tarıfım dedi:))heyoooo buldum işte hemide daha güzelini önümüzdekigunlerde yapıcam ve sevgili dostumu davet edicem hehehe:)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem